vrijdag 10 november 2006

Robert Gates
Het Nachtegal van D.C. Lama, dd 11 november 2006. Zoals onze minister-president al aankondigde, wordt het Nachtegal zeven week lang ook op televisie uitgezonden. De uitzending is uiteraard gewoon via 3FM (programma Giel Beelen) te beluisteren, maar ook via Nederland 3. Op televisie wordt het Nachtegal begeleid met illustraties/cartoons van D.C. Lama. 'Het moment van wisselen' wordt op deze weblog aangegeven middels linkjes naar de illustraties.

Heel wat vredelievende mensen zullen ongetwijfeld blij zijn dat de Republikeinen de meerderheid in het Amerikaanse Congres hebben verloren. Ze denken dat daarmee eindelijk de weg vrij is om te breken met de oorlogspolitiek van George Bush en consorten. Helaas. Die mensen hadden wat beter moeten opletten in de periode na 11 september 2001 (U weet het nog wel: toen er drie torens van het WTC instortten; iemand een tamelijk bizarre hoop schroot in een kuil in Pennsylvania heeft gegooid en een onbekend object zich in het Pentagon boorde). In de periode na die aanslagen is namelijk vrijwel alle macht aangaande oorlogszaken in handen komen te liggen van één man: de president.

Alles wat de Democraten werkelijk nog aan dat oorlogsbeleid kunnen veranderen, zo legde de Amerikaanse en zeer Republikeinse ambassadeur van België woensdag nog even uit, is dat ze het budget voor de oorlog in Irak kunnen terugschroeven. Maar wat er daar moet en gaat gebeuren, dat is niet aan hen, maar aan George W. Bush. Dus als de Senaat plotseling besluit dat er voor die taken minder geld beschikbaar is, kan Bush bijvoorbeeld zeggen dat die 140.000 brave young men and women daardoor plotseling geen McDonaldshamburger meer in de woestijn kunnen happen: te duur. En dan weet je het wel: dan maakt Fox News desnoods zelf gehakt van die Democratische Senatoren om die imperialistische oorlogen gewoon te kunnen blijven voeren.

Kortom: Die oorlog is in handen van Bush en zijn vriendjes en wordt praktisch gecoördineerd door de minister van Defensie. Precies: die man. Nu de buit van Irak wel zo’n beetje binnen is (alle contracten zijn wel zo’n beetje verdeeld en vastgelegd), begint een man als Donald Rumsfeld wat overbodig te worden. Zeker nu hij de laatste tijd zoveel tegenstand in eigen geledingen ontmoet en je het aan het klootjesvolk kunt verkopen alsof je echt naar ze luistert. Rumsfeld was de man van Irak en als de belangen daar ook door anderen beschermd kunnen worden, kunnen de Amerikaanse troepen weer beginnen te hergroeperen. Volgens de plannen van het Platform for the New American Century is er wereldwijd tenslotte nog een hoop werk aan de winkel. Zoals oorlogje voeren tegen Iran.

Wie kan die al lange tijd geleden geplande oorlog nu het beste gaan leiden, zo moeten de neo-conservatieven hebben gedacht? Zoals bij vrijwel alle zaken, wendde George zich weer tot zijn vader en die kende nog wel een geschikt CIA-vriendje van hem: Robert Gates. Die had zich tenslotte ook keurig uit het Iran/Contra schandaal weten te redden en dan ben je White House-fähig. U weet het vast nog wel (en anders zoekt u het nog maar eens op): die affaire met wapenleveranties aan Iran ten tijde van de oorlog met de toenmalige Amerikaanse vrienden in Irak, waarmee de Amerikanen tegelijkertijd de onwettige opstand tegen de regering van Nicaragua financierden met behulp van grote drugstransacties.

Robert Gates is wel een paar keer genoemd als betrokkene in dat Iran/Contra schandaal en is in dat verband nog wel eens op een leugentje betrapt, maar welke Republikein heeft zoiets nou nog nooit meegemaakt? Het belangrijkste is dat Gates zijn ass wist te redden, want dat zijn kwaliteiten die hij nog wel eens nodig zal hebben. Als hij straks bijvoorbeeld minister van Defensie is en met vele leugens een oorlog in Iran moet rechtvaardigen. Ik heb hier al eerder voorspeld dat er omstreeks de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 al een oorlog tegen Iran aan de gang is en dat lijkt keer op keer te worden bevestigd.

Gates zei bij de aanvaarding van zijn nominatie dat de oorlog tegen het terrorisme ‘de wereld van de komende decennia’ zal scheppen en dat is helemaal in de overeenstemming met de aanhangers van The New World Order. Dat de Republikeinen zich niets van verkiezingen aantrekken heeft u al in het jaar 2000 kunnen merken, dus juicht u nu niet omdat Hillary Clinton van de week een paar leuke photoshoots had. Het zal echt nog wel een tijdje duren voordat de eerste Amerikaanse president in The Oval Office gebeft gaat worden en als dat gebeurt heet ze waarschijnlijk Condoleezza Rice.

Linkjes:
* Robert Gates (wikipedia)
* Iran/Contra schandaal (wikipedia)
* World War 3, part 3 (Nachtegal dd 2 augustus 2006)
* Overige Nachtegallen 2006