vrijdag 22 september 2006

Zwartboek
9/11 heeft de filmindustrie hogelijk naar de entertainmentsectie gevoerd, weg van de echte problemen. Er is zelfs een verzoek van het Witte Huis geweest om films in een bepaalde richting te maken, meer patriottistisch. (...) Minister Rumsfeld heeft pas nog gezegd dat iedereen die kritiek heeft op de regering, toegeeft aan een nieuw fascisme. (...) Vrijheidsstrijders werden (in de Tweede Wereldoorlog - DCL) consequent terroristen genoemd. Als je vraagtekens zet bij of de verzetsstrijders terroristen zijn, dan kun je ook vraagtekens zetten of degene die nu terroristen worden genoemd dat zijn. In Amerika gebruiken ze die term om alles te pakken te krijgen waar ze het niet mee eens zijn, net zoals ze bij alles wat ze doen zeggen We brengen democratie. Dat is natuurlijk niet waar, het is gewoon zuiver imperialisme.
Paul Verhoeven, gisteren in de Metro.