woensdag 2 augustus 2006

EssensiE nummer 110
De EssensiE van augustus 2006 is uit en verkrijgbaar in de betere coffee-, smart-, head- of growshop. Daarin natuurlijk weer de vertrouwde columns van D.C. Lama, Def P, Arno Adelaars, Simon Vinkenoog, Mo el-Fers, Giel Beelen en onze hoofdredacteur.

Met daarin o.a. een portret van de voormalige Pink Floyd-voorman Syd Barrett (RIP), een Sting-portret en een interview met Beatrice van de Poel.

Veel kweektips natuurlijk weer; SpeesCees schrijft zelfs door vanuit de bajes (negende overtreding van de opiumwet; 520 plantjes en een "drugsdeal van 2 kilo"). Het leverde hem in ieder geval een groot compliment op van de officier van Justitie: 'Verdacht is (...) een verklaard deskundige op het gebied van hennepteelt.' Het is maar dat u weet dat het een vakblad is!

Veel politiek ook. De linkse partijen worden langs de geestverruimende meetlat gehouden, maar komen er ook niet al te best uit: what they call harddrugs blijft vanwege de publieke dompinie erg lastig. Toch lijkt Jan Marijnissen volgens EssensiE de beste optie als minister van Justitie. Het machtspel van de zichzelf liberaal noemende VVD (waardoor experimenten met legale cannabis toch verboden bleven), komt aan bod in de knipselkrant.

Ger de Zwaan blikt terug op drie jaar medicinale overheidsmarihuana en de wijze waarop minister Hoogervorst de patiëntenverenigingen het gevoel gaf belangrijk te zijn als ze zijn domme opzet maar accepteerden.

Derrick Bergman bekijkt de mooiste hoezen van drugsploitation-movies; de sluiting van Nighttown komt aan bod; Spekkie Big is weer van de partij en de nieuwe growshop van De Dampkring wordt bezocht.

Verder natuurlijk weer de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops en de Stichting Rokersbelangen.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 26 euro (55 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143.

Inhoud EssensiE juli 2006.