dinsdag 25 juli 2006

Van: Hennepdesk Mega Team
Aan: dclama@hotmail.com
Onderwerp: misbruik grafisch materiaal door gemeente Rotterdam
Vezronden: zo 23-07-2006 22:30

Geachte MM,

Hennepdesk.eu is een informatie website voor mensen die hun eigen wietje willen kweken. De Hennepdeskers (leden) delen hun kennis en wetenswaardigheden met andere Hennepdeskers. Zo ook welke politie acties er lopen tegen het kweken van hennep. Wat schetst onze verbazing de gemeente Rotterdam maakt zich schuldig aan misbruik van grafisch materiaal van de Hennepdesk.eu website in haar actie tegen het kweken van hennep.

In de campagne tegen het thuiskweken hebben zij een grafische afbeelding van een wietblad als verbodsbord gemaakt. Echter is de afbeelding wel eigendom van Hennepdesk.eu Na een mail is het grafisch materiaal verkracht maar het origineel is nog duidelijk herkenbaar. Ze geven dus eigenlijk toe dat ze het auteursrecht schenden maar willen de afbeelding niet verwijderen.

Waarom is Hennepdesk.eu zo verbolgen over het misbruik?

Als de politie een locatie heeft gevonden waar gekweekt wordt plakken zij een poster achter het raam om duidelijk te maken dat de gemeente Rotterdam intolerant is jegens kwekers. Door het grafisch materiaal op de poster kan de indruk gewekt worden dat Hennepdesk.eu deze actie steunt. Wat NIET het geval is. Voor problemen moet een oplossing gezocht worden welke door de samenleving geaccepteerd kan worden en met een wettelijk draagvlak. Maar niet een soort schandpaal maken door posters te plakken waar de afbeelding geroofd is van Hennepdesk.eu en de gemeente Rotterdam dus maling heeft aan de wet met betrekking tot auteursrecht.

Het hele verhaal is te bekijken op www.hennepdesk.eu in de forumsectie “Nieuwsberichten en persinfo www.HENNEPDESK.eu of klik op onderstaande link.

http://www.hennepdesk.eu/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=47&func=view&id=3371&catid=66

Wij hopen dat u via uw media aandacht wilt schenken aan misbruik van grafisch materiaal door instanties.

Hoogachtend

HD