zondag 9 juli 2006

EssensiE nummer 109
De EssensiE van juli 2006 is uit en verkrijgbaar in de betere coffee- of growshop. Met daarin natuurlijk weer de vertrouwde columns van D.C. Lama, Def P, Arno Adelaars, Simon Vinkenoog, Mo el-Fers, Giel Beelen en onze hoofdredacteur.

Op de cover: Haagse Sjonnie, de growshophouder over wie Joost van der Valk onlangs een documentaire maakte (uitgezonden bij de IKON): "Cannabis heeft mijn leven gered, ja. Ik ben jarenlang aan de drank en drugs verslaafd geweest, was 7 jaar in therapie om eens goed na te gaan denken, en dankzij de wiet raak ik al sinds jaar en dag geen druppel meer aan." (...) "Je mag op straat nergens meer blowen, en zelfs in het zo gevreesde supportersvak van ADO mag niet geblowd worden, ze halen je er gelijk uit alsof je een relschopper zou zijn als je er eentje opsteekt. En dat terwijl iedereen weet dat de zogenaamde "hooligans" alleen maar rustiger worden van een blowtje, een tevreden roker is tenslotte geen onruststoker."

Derrick Bergman interviewde tekenaar Psychodelic, alias Jean-Pierre Coumans en fotograaf Patricia Steur. EsseniE actueel gaat over Donner's machtspolitiek om het CDA maar uit de Leerse hoek te houden en de hypocriete, zogenaamd liberale, politiek van de VVD (waarna het kabinet alsnog viel).

Van de Legalize!-demonstratie van 10 juni jongstleden zijn er foto's te bekijken en ook het Legalize! war on drugsjournaal is er weer in opgenomen.

Verder natuurlijk weer veel kweektips, de uitgebreide knipselmap en de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops en de Stichting Rokersbelangen.

Na zo'n 5 jaar is D.C. Lama -wegens tijdgebrek- sinds deze maand gestopt met zijn rubriek NetGoed (gratis muziek via Internet). De rubriek wordt binnenkort waarschijnlijk overgenomen door Fred Bomber.

Inhoud EssensiE juni 2006.