zondag 16 juli 2006

De EO zendt uit
Denkt u dat er daar toch andere krachten in het spel zijn geweest?
- Ik heb nooit een bevestiging kunnen krijgen dat daar bijvoorbeeld de Israëlische geheime dienst achter zat. Ik weet wel dat ik vanaf de eerste dag op intuïtie alle medewerking van Israël heb geweigerd. Er is een El Al-vliegtuig... die mensen moeten uit de buurt blijven.
Denkt u dat de Mossad toch de black boxes linksom of rechtsom in handen heeft gekregen?
- Ik kan dat niet zeggen, omdat ik dat niet kan bewijzen, maar als ze dat gewild hadden zouden ze dat natuurlijk gekund hebben in die chaos.
Daarmee zegt u dat u het niet uitsluit?
- Ik kan niks uitsluiten.
U sluit het niet uit?
- Ik kan niks uitsluiten.
Andries Knevel interviewt oud-burgemeester Ed van Thijn over de Bijlmerramp, gisteravond in Waar was U toen? (In een busje op de terugreis van een gala.) Zie ook mijn tweede cartoon voor De Gezonde Roker (26 april 1999, my first parlementaire onderzoekcommissiecartoon).