woensdag 7 juni 2006

Eigen waarheid
'Ook in Nederland komen mensen bijeen die hun eigen waarheid over de ingestorte WTC-torens koesteren. (...) de radicaal-linkse activist Thierry Meyssan (...) 11-septemberongelovigen (...) spiritueel centrum De Roos aan het Amsterdamse Vondelpark, waar je normaal gesproken mantra's kunt zingen of een cursus 'tenen lezen' kunt volgen (...) 'Je kunt 11 september wel vergelijken met UFO's of het zoeken naar de Graal.' (...) Net als de esoterie kent het complotdenken geen toeval en geen incompetentie. De wereld is een netjes aangeharkt universum van oorzaak en gevolg, waarin elk vuiltje uit de weg geruimd kan worden met de vraag: wie had er belang bij.'
In plaats van degelijk journalistiek handwerk te verrichten, pakken de journalisten van de Volkskrant (in dit geval Peter Giesen) vandaag paginagroot uit met het sfeerverhaaltje 'De grote leugen.'