zaterdag 20 mei 2006

Muslim Brotherhood
Het Nachtegal van D.C. Lama, dd 20 mei 2006. Vannacht tussen 1.00 en 2.00 uur bij ‘Alles uit de Radiocast’, een programma van Giel Beelen op 3FM.

Een aantal van de vliegtuigkapers die bij de aanslagen op 11 september 2001 betrokken waren, hebben zich daarop voorbereid in Duitsland. Het is een bekend feit -ook in de reguliere media- dat deze gasten al ruime tijd daarvoor in de gaten werden gehouden door de CIA en dat de CIA daar geen verdere actie op heeft ondernomen. Logisch, zegt een conspiracy-nut zoals ik, want 9/11 was a inside job. Daarvoor zijn nog wel hardere bewijzen (WTC gebouw 7, het veel te kleine gat in het Pentagon enzovoorts), maar daarover heb ik het hier al veel vaker gehad.

Vorige maand schreef de Washington Times echter dat die zogenaamde Al Queda-leden ook lid waren van de Syrische Muslim Brotherhood en dat de CIA al vanaf 1986 in Duitsland contacten onderhield met die groepering. De Muslim Brotherhood moet u bekend voorkomen, want ook de geestelijk leider van de Hofstadgroep, de Syriër Abu Khaled, was lid van die club. En Abu Khaled ontvluchtte in 1996 zijn land en vroeg toen asiel aan in Duitsland. Over hoe die man vervolgens in Nederland langs diverse moskeeën trok om identiteitszoekende pubers om zich heen te verzamelen en hen vervolgens van religieus gemotiveerde haat voorzag, daar heb ik hier ook al vaker over gehad. Maar wie zijn gangen nog eens na wil gaan, kan altijd terecht op www.dclama.nl.

Volgens de Washington Times was er behalve de CIA en de Muslim Brotherhood nog een derde partij bij dat clubje betrokken: de Syrische geheime diensten zelf. Tja... ik vroeg me ook al af hoe die Abu Khaled nou toch eigenlijk zijn land had weten te ontvluchten met een paspoort van iemand die op dat moment zat opgesloten in de gevangenis van de Syrische geheime diensten. De reporters van Netwerk hebben dat de eigenaar van dat paspoort nog proberen te vragen (hij is ondertussen weer op vrije voeten), maar daar mocht hij van de Syrische autoriteiten niets over kwijt.

Dan zijn wij in Nederland toch een stuk soepeler. Als de Syrische autoriteiten hier iemand willen ondervragen die wij willen uitzetten (en u snapt wel aan wie zij rapporteren), dan hoeft er niet eens iemand van de IND bij aanwezig te zijn van Rita Verdonk (of moet ik zeggen: Rita Bond, want dat was haar bijnaam toen ze nog directeur Staatsveiligheid bij de BVD was).

Is het dan misschien heel erg veel gevraagd dat Syrië in ruil daarvoor wat meer informatie verschaft over de verblijfplaats van die Abu Khaled? Volgens zijn broer zit ie in de gevangenis van de Syrische geheime dienst, dat vermoedde ook onze regering, maar plotseling kwam minister Bot met de mededeling dat die gast waarschijnlijk toch niet is opgepakt. Nou, waar zit die klootzak dan, minister? Kijk: zolang die eikel niet is opgepakt, blijft de AIVD maar concluderen dat de Hofstadgroep een lokaal autonoom netwerk is, dat haar radicale ideeën vooral via het internet heeft opgedaan. En dan blijft minister Donner maar verkondigen dat er meer censuur op internet moet komen.

Wat zouden zij eigenlijk denken van een eigentijdse internetverbranding? Dan maken we een grote stapel met computers en downloaden we websites die volgens de bovenonsgestelden en andere grote denkers uit onze samenleving anti-semitisch zouden zijn, of schofterig of kwetsend en zo. Laten we dan beginnen met www.degezonderoker.nl. Hoewel die het zwijgen natuurlijk al op andere manieren is opgelegd.

Bronnen en tips voor verder onderzoek:

Eerdere Nachtegallen over dit onderwerp (in chronologische volgorde):
* Alle Nachtegallen over 9/11 (en dat zijn er nogal wat) zijn terug te vinden via het D.C. Lama jaaroverzicht 2005.
* 10 punten n.a.v. de moord op Theo van Gogh (Nachtegal dd 12 november 2005)
* De aanslagen in London, Madrid, Casablanca en Amsterdam (Nachtegal dd 18 november 2005)
* Nederland tegen terrorisme, deel 1 (Nachtegal dd 18 maart 2006)
* Nederland tegen terrorisme, deel 2 (Nachtegal dd 25 maart 2006)
* I-pod: de wereld in 3 minuten (Nachtegal dd 1 april 2006)
* De gewelddadige jihad in Nederland, deel 1 (Nachtegal dd 8 april 2006)
* De gewelddadige jihad in Nederland, deel 2 (Nachtegal dd 15 april 2006)

Externe links:
* Artikel Washington Post over CIA/ Muslim Brotherhood/ Syrische geheime diensten-connectie
* De relatie tussen de AIVD en de Syrische geheime dienst (Zembla-uitzending)
* Netwerk over Saleh B.
* De rechter over Saleh B.
* Netwerk over Abu Khaled
* Abu Khaled's "familie"
* Samenvatting van het boek "Les Attentats de Casablanca et le complot du 11 septembre" van Omar Mounir. (Abu Khaled "wordt verdacht" van betrokkenheid bij deze aanslagen.)
* Pubers...

Boeken:
Prettig Weekend ondanks alles - Stan de Jong (Xtra, ISBN 90-77766-24-3)
Boek met op DVD de gelijknamige documentaire met Katja Schuurman. Goed overzicht van de gebeurtenissen en de missers van de AIVD inzake de Hofstadgroep. Komt echter tot vreemde conclusies. (Volgens de auteur is de mens ‘gewoon te dom, te lui, te slordig of te loslippig’ om een complot uit te voeren, zodat er van iets dergelijks nooit sprake kan zijn.)

In Godsnaam; het jaar van Theo van Gogh - Jutta Chorus & Ahmet Olgun (ISBN 90-254-2785-5)
Boek met twee verhaallijnen: enerzijds de gebeurtenissen rondom Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Al, anderzijds de verhalen van ‘Hofstadgroep’-leden en hun directe omgeving.

De Hofstadgroep - Emerson Vermaat (ISBN 90-5911-292-X, Aspekt, 2005, derde druk)
Dat er voorafgaand aan een aanslag wel eens ‘huiskamerbijeenkomsten’ hebben plaatsgevonden, is voor de auteur voldoende aanleiding om voor dergelijke bijeenkomsten te waarschuwen. En meer van dat soort rabiate praat.

Opvallende uitspraken:
* Britta Böhler over het Hofstadgroepproces.
* Advocaat Nooitgedagt over de Hofstadgroep.
* Quotes uit het proces tegen de Hofstadgroep.
* Onze relatie met Syrië.

Blijft u wel een beetje opletten, zeer geachte journalisten?