woensdag 31 mei 2006

EssensiE nummer 108
De EssensiE van juni 2006 is uit en verkrijgbaar in de betere coffee- of growshop. Met daarin natuurlijk weer de vertrouwde columns van D.C. Lama, Def P, Arno Adelaars, Simon Vinkenoog, Mo el-Fers, Giel Beelen en onze hoofdredacteur.

Het coverartikel is een interview van Michiel van Hinsberg met Michael Franti, die onlangs naar Irak ging en daarover zinnige zaken had te melden:

'Moet je nagaan, we zouden een geciviliseerd land zijn, maar we zijn zo 'beschaafd geworden' dat we ons chemische afval al verwerken tot bommen waarmee we dan nog meer mensen kunnen doden. Vergeet niet: een hoop doden vallen pas jaren later met deze oorlogsvoering. Ik heb tijdens mijn verblijf in Irak de nodige kinderen met kanker gezien daarvan en it wasn't pretty.'

Derrick Bergman reisde naar Belgiƫ en doet verslag van 2006 Beaufort: kunst aan het strand. Verder zijn derde deel van over het gebruik van kweeksysteem PI-Rack en natuurlijk nog veel meer kweektips (binnen en buiten).

Veel aandacht ook voor Legalize! in verband met de demonstratie op zaterdag 10 juni aanstaande.

Verder natuurlijk weer de uitgebreide knipselmap en de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops. De Stichting Rokersbelangen geeft een mooi overzicht van het rookbeleid in de verschillende Europese landen .

In D.C. Lama's rubriek Net Goed (gratis muziek via Internet) aandacht voor de sites van Mark Foggo (ska); Marike Jager (singer-songwriter); Nedertoon (Nederhop, winnaar van Het lied van de Vrijheid-wedstrijd); Ruud Linssen (dichter en journalist, wiens album via deze link te beluisteren is. Tot slot de site van WM Recordings (met heel veel gratis albums).

Inhoud EssensiE mei 2006