vrijdag 31 maart 2006

I-pod
Het Nachtegal van D.C. Lama, vannacht in het programma van Giel Beelen op 3FM.

Nieuw: de podcast van Giel Beelen. Leuk. Enig nadeel: mijn Nachtegal mag nu nog hooguit drie minuten duren. 2 minuut 53 nog. Je moet in zo’n korte tijd natuurlijk wel wat aannames kunnen maken: dat je ervan uit kunt gaan dat de luisteraar al van bepaalde zaken op de hoogte is.

2 minuut 45. Laten we als uitgangspunt nemen dat de luisteraar wel begrijpt dat de neo-conservatieve kliek rond Dick Cheney, Donald Rumsfeld en zo nog wat meer van die olifanten in de jaren ‘90 de macht hebben gegrepen binnen de Republikeinse partij; dat zij in 2000 de verkiezingen hebben gestolen en dat zij met een door henzelf geregisseerde terreurdaad op 11 september 2001 de Derde Wereldoorlog zijn begonnen, die zij met een mooi eufemisme Operatie Enduring Freedom noemen. 2 minuut 17 nog, volgens de generale repetitie. Dat zij dit alles hebben aangegrepen om de Amerikaanse grondwet met twee Patriot Acts terzijde te schuiven en met de inwerkingtreding van artikel 5 van de NAVO direct de toegang tot alle Westerse veiligheidsdiensten hebben opgeëist. Dat zij die aanslagen hebben gebruikt om hun eigen ondernemingen in wapen-, olie- en opbouwindustrie grote orders binnen te laten halen en dat zij 9/11 als vrijbrief gebruikten om naar eigen goeddunken landen te veroveren.

Hè, wat fijn om meteen al een beetje op niveau te kunnen zitten. Anderhalf jaar geleden had ik nog niet durven dromen dat u zomaar van die andere kant van 11 september zou weten, maar dat dit een inside job was kon je van de week zelfs op Radio 1 beluisteren. 3FM, altijd de eerste, zal ik maar zeggen. Het duurt dus ongeveer anderhalf jaar voordat onze intellectuele roergangers van Radio 1 mijn columns begrijpen en ik verheug mij nu al op het moment dat het proces tegen de Hofstadgroep wordt heropend en dat al die ongelofelijk slimme mensen hun gave eens niet gebruiken om Samir A. psychologisch tot in den treuren te blijven analyseren, maar zich eens gaan afvragen wat de rol van de geestelijk leider van die Hofstadgroep eigenlijk was. Waarom die Abu Khaled al drie dagen van tevoren een vliegreis op 2 november 2004 het land uit had geboekt en waarom de Nederlandse overheid zich er al bij voorbaat bij neerlegt dat hij, zodra hij ooit gepakt wordt, aan Marokko zal worden uitgeleverd. ‘Omdat hij betrokken zou zijn bij de aanslagen in Casablanca,’ zo luidt de verklaring. Maar ja: daar zijn al anderhalfduizend mensen voor veroordeeld en die Abu Khaled verbleef in die tijd alleen in Duitsland en Nederland.

Enfin: nog minder dan een minuut te gaan. Zou het zo kunnen zijn dat die Al Queda-kliek die voor 11 september verantwoordelijk is (en volgens de inside job-theorie dus vanuit de geheime diensten wordt aangestuurd) die Abu Khaled (a.k.a. Redouan al Issa, a.k.a. Abu Hassan, 43 jaar) naar Nederland heeft gestuurd om daar wat identiteitszoekende pubers op te sporen? Dat hij daarom die Mohammed B. heeft aangespoord Theo van Gogh te vermoorden, zodat ons landje vrolijk mee kan blijven dansen in de verovering van het Midden-Oosten? Het zou in ieder geval een hoop vragen verklaren, waarvoor ik nu helaas geen tijd meer heb om ze te behandelen.

Misschien moet ik sowieso oppassen en kan dit alles als haatzaaiend worden geïnterpreteerd, maar dan moet u maar even naar www.meldpuntcybercrime.nl surfen. Wellicht wordt de i-podsite van Giel Beelen dan maandagochtend alweer uit de lucht gehaald, maar dan heb ik mij in ieder geval wel altijd keurig gehouden aan die drie minuten.

Link:
* Radio 1 uitzending over 9/11

Zie ook:
* Nederland tegen terrorisme, deel 1
* Nederland tegen terrorisme, deel 2
Zie ook aldaar meer links en columns over Abu Khaled, de Hofstadgroep, 9/11 en aanverwante zaken.