woensdag 1 februari 2006

EssensiE februari 2006
De EssensiE van februari is verkrijgbaar in je coffee- of growshop.

In dit nummer (104!) natuurlijk weer de columns van D.C. Lama, Def P, Arno Adelaars, Simon Vinkenoog, Mo el-Fers en Giel Beelen en o.a. een reportage over de Highlifebeurs in de Amsterdamse Rai, een verslag over de 100ste verjaardag van Albert Hofmann (de uitvinder van LSD) en de beste kweektips.

Derrick Bergman interviewde muzikant Spinvis. De 44 jarige muzikant over zijn cannabisgebruik:

Je maakt het ene meesterwerk na het andere, maar niets komt af. Elke keer denk je: ja, is wel leuk maar... wacht eens even!

In D.C. Lama's rubriek Net Goed (gratis muziek via Internet) aandacht voor: het Dutch Ska Festival (18 februari in de Melkweg, Amsterdam/19 februari in de Effenaar, Eindhoven), Moon Invaders (Ska uit Belgiƫ, met de producer van het New York Ska Jazz Ensemble), Mr Love and the Stallions ('moderne rock and roll met een flinke dosis electropop'), Juizy Zooters ('Vuige garagepunk') en Baobab Connections (KRS One: This is the realness!).

Een overzicht van alle groepen en artiesten uit 2005 in de rubriek Net Goed, kun je vinden via deze link.

Niet te vergeten: de strip van Spekkie Big, de uitgebreide knipselmap en de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.