vrijdag 2 december 2005

De EO zendt uit
We maken ons graag wijs dat Watergate aantoonde dat het systeem werkte. Dat de andere 'machten' hun taken naar behoren uitvoerden. Net zoals de pers dat deed. Dat zij het land hebben verlost van die verschrikkelijke man die alle macht in het Witte Huis wilde concentreren. Dat wil ik ook geloven, maar is de financiering van campagnes geregeld? Nee. Bespioneert de regering mensen? Ja. Er zijn weer nieuwe redenen om dat te doen. Weigert het Witte Huis samen te werken met het Congres en de rechtbanken? Ja. Dat bedoel ik niet als aanval op Bush. Onder andere presidenten was hetzelfde aan de hand. De spanningen tussen de drie machten bestaat nog steeds. Maar je kunt moeilijk ontkennen dat het huidige presidentschap net zo sterk is en in staat tot heimelijke daden.
Watergate-docu van woensdag