maandag 28 november 2005

Kloof
Het meest afstotelijk van die ontdekking vind ik wel dat ze zo naadloos aansluit bij het gangbare gekanker op Den Haag. Alleen al uit een afkeer daarvan heb ik lang gedacht dat het vast niet zo’n vaart liep met de Kloof tussen de Burger en de Politiek, de Kaasstolp van het Binnenhof et cetera. Het leek me dat daar veel kretologie en mediaverzinsel bijzat, plus de onwil te erkennen dat de politiek het ons niet altijd allemaal naar de zin kan maken. Maar ik ben om. De clich├ęs zijn weer eens waar, de Kloof bestaat, en ik verzeker u dat ze nog dieper wordt als je de blik wendt van de plannensteuners in de Kamer naar de plannenmakers in het kabinet.
Hans Goedkoop (Andere Tijden) in 'De vernieuwingsdrift van de overheid maakt het weefsel van de samenleving kapot' in het NRC van afgelopen zaterdag. Na te lezen via deze link.