donderdag 20 oktober 2005

Overgenomen van vetvetvet.web-log.nl

Zin
Zoek mij er niet op 2 november, daar op de Linneausstraat. Ik zal er niet zijn. Net zoals degenen met wie ik mij het meest verbonden voel, die zullen er dan ook niet zijn. Alleen al de gedachte daar te staan met Cohen, Balkenende en één of andere verdwaalde stadsdeelvoorzitter doet mij huiveren.

Ik heb er geen zin in. Geen zin in al die welgemeende toespraken van marskramers die hun beduimelde waar weer eens zullen uitstallen. Het minderhedendebat, de moslimproblematiek of hoe het allemaal heten moge, het zal mij gestolen zijn. Ik zie de discussie slechts gedomineerd en bevolkt door lijkenpikkers, dwaallichten en handelaren in multicul parafernalia gedreven door het oogmerk van carrière en eigengewin. Het interesseert me niet meer. Inderdaad de democratie is een mooi stelsel, maar de wijze zoals zij heden ten dage reilt en zeilt, brengt bij mij niet meer zo veel bewondering teweeg.

Ik heb trouwens ook geen zin meer in dit weblog. Ik stop ermee. Dit is de laatste update. Niet getreurd. Immers reeds vanaf de eerste dag heb ik gemeld dat het slechts een tijdelijke affaire zou zijn. 2 November lijkt mij een uitermate geschikte dag helemaal op zwart te gaan en andere horizonten te gaan verkennen. De voorgaande 365 ochtenden, middagen, avonden en nachten duurden lang. Erg lang. Ik zal proberen me weer te laten verwonderen.

Karel Gabler

Voor reacties: vetvetvet.web-log.nl