maandag 12 september 2005

Nachtegal van afgelopen vrijdag
Van zeilen word je stronken, zo bleek afgelopen vrijdag wel weer. Giel belde gewoon om half 3, maar toen was de boot nog niet in zicht. Uiteindelijk wel na het nieuws van drieën de geschreven woorden gespit(na te luisteren via deze link), maar misschien is het toch het handigst dit Nachtegal gewoon te lezen... Tequilla is niet lekker, maar bestaat wel...

Enduring Freedom
Het Nachtegal van D.C. Lama, dd 10 september 2005.

Okay, ik heb nu toch maar het besluit genomen: ik kies het ruime sop. Volgende week is Nederland precies 4 jaar in oorlog (of, om het moderner te zeggen: doen we precies 4 jaar mee aan de operatie Enduring Freedom) en dan wordt het hoog tijd om de kustlijnen eens wat beter in de gaten te houden. Vergeet niet dat de Amerikanen een wet hebben ondertekend waarmee ze Nederland zonder veel gedoe mogen aanvallen. Ik zit nu op een boot in Zeeland en doe daar mijn aandeel: als ik in ieder geval maar even weg ben uit Amsterdam. Volgens Amerikaanse veiligheidsdiensten is de kans groot dat daar binnenkort een echte Al Quaeda-aanslag gaat plaatsvinden en als iemand het kan weten, dan zijn zij het wel.

Ik ben benieuwd of er nog media zijn die mij zondag (precies 4 jaar na 9/11) eindelijk eens gaan vertellen wat er nou echt in het Pentagon is gebeurd, waarom gebouw 7 van het WTC enkele uren na de aanslag werd opgeblazen en waarom de Pakistaanse inlichtingendienst geld heeft overgemaakt naar Mohammed Atta, maar tot die tijd trek ik mijn eigen conclusies. We zitten er in ieder geval midden in, met troepen in Afghanistan en gedane arbeid in Irak.

En wij gaan door waar anderen stoppen, want minister Donner was vorige week in Columbia en Venezuela om de Amerikanen nog wat extra hulp toe te zeggen in die andere oorlog waar wij aan mee doen: de war on drugs. De oorlog in Columbia is één van de grootste humanitaire rampen op deze planeet (2 à 3 miljoen mensen zijn op de vlucht) en de oorzaak daarvan is duidelijk: het gewas dat daar al ik-weet-niet-hoelang verbouwd wordt (de cocaplant) is door de Amerikanen op de VN-lijst van verboden gewassen geplaatst en sindsdien is die handel goud geld waard en wil iedereen zijn aandeel daarin.

Of in de anti-handel natuurlijk, want de drugsbestrijdingsindustrie verdient zo mogelijk nog beter. Gelukkig hebben de grootste afnemers van dat gewas (de Amerikanen) een bewerkingsproces verzonnen waarmee die voedingsrijke en schadeloze plant (de cocaplant) verandert in een schadelijk variant (cocaïne), want anders was er natuurlijk geen enkele reden voor die antihandelaren (de Amerikanen) de stoerste hightech boten te kopen, de nieuwste wapens aan te schaffen en de Nederlandse vliegvelden in de buurt te gebruiken om enorme hoeveelheden gif over het land te gooien.

En daar is Donner dus afgelopen week naar toe gegaan en heeft toegezegd daar nog wat extra aan mee te werken. Want Donner denkt namelijk dat de war on drugs een echte oorlog tegen het Grote Kwaad is, dat hij daarbij aan de goede kant staat en dat die oorlog ook echt te winnen is. En dus doet hij exact hetzelfde als minister Kamp in de zogenaamde oorlog tegen het terrorisme en stelt zich op als een loopjongen van de Amerikanen. Donner levert zelfs landgenoten uit die zich via omgekeerde bewijslast moeten zien te verdedigen en werkt mee aan een rechtssysteem, waarmee vergeleken het Openbaar Ministerie bestaat uit een clubje goedaardige, verantwoordelijke heren

Wij worden klein Amerika, rapt Casto op één van zijn laatste nummer, maar als ik naar de beelden in New Orleans kijk denk ik: Laat maar. Nederland hoeft voor mij geen Amerikaanse provincie te worden. Donner lijkt te zijn vergeten dat Nederland grotendeels onder zeespiegel ligt. Vandaar dat ik alvast op een boot zit.

Zie ook:
* Info over de situatie in Columbia.
* Info over de cocaplant.
* Donner in Columbia en Venezuela ('Donner en Dick wisten te melden dat tegenwoordig de drugs al onder de schepen worden verstopt...')

* De column Hogerhand van D.C. Lama, dd 3 oktober 2002
* Site Casto
* Docu's over 9/11
* Nederlandstalig ondertitelde docu's over 9/11