zaterdag 6 augustus 2005

EssensiE nummer 98
Niet echt een heel erg interessante EssensiE deze maand (augustus 2005, jaargang 9, nummer 98), maar toch wel weer de moeite waard voor een tripje naar (en in) de betere coffee-, grow- of smartshop.

Bijvoorbeeld vanwege het verhaal van Derrick Bergman over de legale pillenmaffia. Met daarin:

Panaroma (programma van de BBC - DCL) blijft doorgraven en bewijst dat niet alleen de farmaceutische industrie, maar ook overheidsinstanties het publiek regelmatig vals voorlichten over anti-depressiva. Vooral de FDA (Food & Drug Administration) krijgt zware kritiek. Deze Amerikaanse overheidsinstantie heeft een belangrijke voorbeeldfunctie in andere landen. In een persbericht concludeert de BBC: FDA-ambtenaren hebben gefaald het publiek te beschermen tegen gevaarlijke drugs, inclusief drugs die hartaanvallen veroorzaken en bijwerkingen hebben die zo ernstig zijn dat gebruikers tot zelfmoord worden gedreven. (...) FDA-ambtenaren hebben ingegrepen in rechtszaken om medicijnfirma's te beschermen tegen vervolging wegens achterhouden van bewijzen over schadelijkheid en het maken van valse reclameclaims.

Wie al wat langer in de materie zit zal dit alles niet verbazen.

Verder zijn de columns natuurlijk altijd interessant:
Arno Adelaars
D.C. Lama
Def P.
Giel Beelen
Mokum
Simon Vinkenoog
Tygo Gernandt
en onze hoofdredacteur

Maar het is natuurlijk ook altijd leuk om te lezen hoe het met de nazaten van Herman is (daarom een interview met de vrolijke Lola Brood); de Fun Lovin Criminals zijn een leuk bandje (daarom een interview met die gasten) en er zijn ook vast mensen die van kickboxen houden (daarom iets over een of ander gebeuren daaromtrent in Leeuwarden).

Derrick schreef trouwens ook weer een prettig stuk over buitenkweken en ook binnenkwekers kunnen hun lol weer op. Hoewel de knipselkrant weer vol staat van zinloos geweld tegen plantjes...

In D.C. Lama's rubriek Net Goed (gratis muziek via Internet) aandacht voor de sites van Rectify, File Under Shane, Jimmy Barock, de soundmixshow van Mohammed B. en Public Enemy, wiens laatste nummer het citaat van Michael C. Rupert bevat:

Vice President Dick Cheney, on the day of 9/11 (...) was running a completely separate, parallel and superior command, control and communication system out of the presidential emergency operation center, and that's where the attacks were coordinated from.

Verder uiteraard de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de stichting Patientenbelangen Medische Marihuana, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Niet te vergeten: de strip van Spekkie Big.