vrijdag 12 augustus 2005

Afghanistan, Irak... When we're gonna learn?
* Americans held in the 1979 seizure of the U.S. Embassy in Iran said yesterday they clearly recall Iranian President-elect Mahmoud Ahmadinejad playing a central role in the takeover, interrogating captives and demanding harsher treatment for the hostages. (Washington Post, 30 juni 2005)

* Volgens de Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld zijn Iraanse wapens gevonden in Irak. Hij wilde niet zeggen om wat voor wapentuig het precies gaat, maar noemde het "niet hulpvaardig" dat Teheran de smokkel ervan niet heeft tegengehouden. (Spits, gisteren)

* In Iran zijn onlangs twee jongens opgehangen, omdat ze seks met elkaar hebben gehad. De twee, in de leeftijd van negentien en zeventien jaar, zaten voor de voltrekking van het doodsvonnis ruim een jaar in voorarrest. (div media)
-> 'Wie de juiste vertaling van de Iraanse rechtbankverslagen leest, moet concluderen dat de jongens zijn opgehangen omdat ze iemand hebben verkracht." (>Human Right Watch)

* De hoogste baas van het Internationaal Atoomenergie Agentschap IAEA kan niet uitsluiten dat Iran een kernwapenprogramma heeft. Mohamed El-Baradei zei dat woendag in Washington tegen een commissie van het Amerikaanse Congres. (alle media...)

Herinnert u zich deze nog, nog, nog...