zaterdag 9 juli 2005

Londen?
Het Nachtegal van D.C. Lama, vannacht rond half 3 op 3FM. Terug te luisteren via deze link.

Dom, dom, dom, dom, dom. Laat ik het maar eerlijk toegeven: ik ben (om met prinses Maxima te spreken) een beetje dom geweest. Wat is het geval?

Zoals vaste luisteraars wel weten, stuitte ik begin dit jaar op de documentaire 9/11 in plane site. Daarin worden beelden getoond van het Pentagon op 11 september 2001 en toen ik die zag, dacht ik weer precies hetzelfde als op de dag van de aanslagen: zo te zien is er helemaal geen Boeing 757 op het Pentagon gecrasht. Dat gat leek veel te klein; er waren geen brokstukken van zo’n vliegtuig en er zijn zelfs geen beelden van beveiligingscamera’s waarop dat vliegtuig is te zien. Ik begon me af te vragen wat er dan wel was gebeurd en waarom de Amerikaanse regering maar bleef vasthouden aan dat verhaal.

En toen werd ik gewezen op talloze andere documentaires, zoals Painfull Deceptions en 9/11The Great Illusion en zag ik nog veel meer beelden die op die dag waren gemaakt. Het vliegtuig dat in Pennsylvania was neergestort (maar dat eruit zag alsof het was neergeschoten), gebouw 7 van het World Trade Centre (dat overduidelijk met explosieven wordt neergehaald, maar dat is niet het officiële verhaal en zonder voorbereiding onmogelijk) en dingen als close-ups van het instorten van de twee grote WTC-torens. Van alles wees erop dat het met hulp van binnenuit was gedaan: CIA, FBI, Pentagon.... whatever. Ik vond het verhaal van een man met een baard ergens in de Afghaanse grotten in ieder geval een stuk minder waarschijnlijk klinken.

En dus begon ik te lezen en te zoeken en stuitte ik op een heel netwerk van Bushjes, Cheney, Bin Laden’s, Wolfowitz, en vele andere nette mensen zoals de Engelse oud-premier John Mayor.

En sindsdien heb ik wat moeite om nog de gewone mediaberichten te consumeren zoals die ons dagelijks worden aangedragen. Telkens als er een berichtje over -laten we zeggen- Iran verschijnt, omdat zij bijvoorbeeld weapons of mass destruction zouden hebben, of omdat Amerikanen beweerden dat de nieuwe president van Iran hun ooit gegijzeld had, moest ik weer denken aan het Platform for The New American Century (vol met Bush’jes en leden van de Bush administration), dat eind vorige eeuw al schreef dat Amerika het Midden Oosten moest veroveren om de enige supermacht op aarde te blijven. En dan denk ik bij Iran: jullie lot is allang beslist: dat wordt vroeg of laat oorlog, waartegen ik mij dan weer op dezelfde wijze zal verzetten als met Irak: hoogstwaarschijnlijk tevergeefs.

En gisteren natuurlijk, bij die aanslagen in Londen... toen dacht ik weer: oh ja... zo’n bomaanslag is natuurlijk ook een slimme manier om niet over de bestrijding van honger en milieuvervuiling te hoeven praten. Verdeel en heers en verdien met wapens en olie. Je zegt de armste landen van de planeet (die je zelf hebt leeggeroofd) 50 miljard dollar toe (wat neerkomt op zo’n 58 dollar per inwoner van de G8), laat alle handelsbarrières gewoon bestaan en rept met geen woord meer over het milieu. En alle media roepen: al-Qaeda, al-Qaeda, het was allemaal al-Qaeda.

En ja... Mohammed B. Wat doet een Amsterdammer in de Hofstadgroep? Door wie zijn die samengebracht? Door die Syriër! Waar is Syriër? Weg!

En dan denk ik: Lama, jongen... waarom krijg je nou geen antwoord op je vragen? Ik heb al die vragen toch heel duidelijk opgeschreven en met een uitgebreide toelichting in een nummer met de Osdorp Posse gesteld! Als er nou echt niets aan de hand is, dan kunnen die vragen over het vernietigen van bewijslast, het verdwijnen van de black boxes en het bezoek van de CIA aan Osama in Dubai toch wel worden verklaard?

En toen dacht ik.... ja, maar een echte hit is het niet geworden! Wie weet heeft George Bush die vragen helemaal niet gehoord. Dom, dom, dom! Ik dacht nog slim te zijn door het nummer met Def P. op het Museumplein voor te dragen, omdat daar ook het Amerikaanse consulaat zit, maar de ambassadeur was natuurlijk helemaal niet thuis! Die zat in Limburg, waar ook George Bush was!

Nou ja, ik zal hem dat nummer volgende week maar snel even opsturen. Dan ben ik straks vast weer een stuk geruster als ik eenmaal antwoord van hem heb gekregen.

Linkjes
* Download de docu's.
* Vragen aan George Bush (mp3 of videoclip en toelichting - met de Osdorp Posse)