maandag 6 juni 2005

EssensiE nummer 96
Hard op weg naar nummer 100: De EssensiE van juni 2005 (jaargang 9, nummer 96) ligt ook nu weer in de betere coffee-, grow- en smartshops.

Met daarin de columns van:
D.C. Lama
Def P.
Giel Beelen
Mokum
Simon Vinkenoog
Arno Adelaars
onze hoofdredacteur en
Tygo Gernandt

Veel aandacht voor Legalize! dit keer, met o.a. een interview met voorzitter Has Cornelissen over het ontstaan. Dichteres Diana Ozon wordt geïnterviewd; EssensiE kijkt naar Europa en de hoofdredacteur interviewt de band Suburban.

Verder uiteraard de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de stichting Patientenbelangen Medische Marihuana, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Niet te vergeten: de strip van Spekkie Big, de beste kweektips en de belangrijkste krantenknipsels op drugsgebied. Met daarin opvallend veel oproepen tot legalisatie enerzijds en veel stoere taal tot 'harder aanpakken' vanuit het kabinet anderzijds. Die kloof, he... het is me toch wat.

Tot slot (nou, ja... op bladzijde 60) Net Goed, D.C. Lama's rubriek over gratis muziek via Internet, met daarin het Indie Music Video Festival (www.imvf.com), Jack Strafford www.jackstafford.co.uk, Sint Andries MC’s www.sintandriesmcs.be, plus:

Paris
Vlak nadat hiphop in mijn leven kwam, was ook rapper Paris daar. Voor Paris geen holiday raps, maar wel zijn veelzeggende Guerrilla Funk. Paris weet wel wie er achter de aanslagen van 9/11 zaten; wie de belangrijkste handelaren in drugs zijn en met welke drie letters je Central Intelligence Agency afkort. Op zijn site >www.guerrillafunk.com dus geen links naar ‘de coolste hiphopgear’ of iets dergelijks, maar links naar Suggested Reading (van Malcolm X tot Michael Moore en van de autobiografie van Nelson Mandela tot How and Why America was attacked, september 11th 2001) en naar hele interessante documentaires. Ever wonder where the dope really comes from in our communities? In samenwerking met Guerilla News Network (www.guerrillanews.com) kun je via zijn site de Crack the CIA-docu bekijken. Ook interessant: The Drug War Reality Tour. En... oh ja.. Je kunt er natuurlijk ook wat muziek beluisteren.

Guerilla News
Nu we toch bezig zijn: op www.guerrillanews.com verschijnen wel meer interessante documentaires, maar ook daar kun je muziek beluisteren. Toen Eminem bijvoorbeeld zijn anti-Bush/ ‘gaat allen iets anders stemmen’-video uitbracht (Mosh), kon je die daar meteen vinden. De clip heeft na de verkiezingen een ander einde gekregen en ook die kun je daar bekijken. Liep Eminem eerst nog tevergeefs richting stembus; in de nieuwe versie heeft hij zijn strijd verlegd en rukt hij op naar het Congres om tegen de oorlogen te demonstreren. Veel info over de Bush-familie, de war on terror en de valse propaganda waarmee u gebrainwasht wordt. Met prettige muziek en fijne clipjes, zoals DJ Danger Mouse’s video over ‘The New World Order’.


Nulov
Een van mijn favoriete tekenaars is Gnoe, op wiens site www.gnoe.net een aantal keer per week een nieuwe actuele cartoon verschijnt. Gnoe werd in 1965 in Rotterdam geboren en ‘tekende zodra hij de balpen van de verloskundige te pakken kreeg’. Onder de naam Nulov maakt Gnoe ook dancemuziek, waarvan je via de site www.belugarecordings.com een cd kunt bestellen.