maandag 9 mei 2005

Verslag demo Stop Bush
Veel aandacht op de websites van de landelijke media voor het nummer 'Vragen aan George Bush' van D.C. Lama en de Osdorp Posse (mp3 / videoclip), zoals de Telegraaf, de Volkskrant, @Home, het Reformatorisch Dagblad, de Metro, NOS Journaal, Planet.nl en het Algemeen Dagblad.

Maar uiteraard niet in de gedrukte media, zoals je documentaires als hier alleen op het internet zult vinden.

D.C. Lama en Def P. zouden zaterdag worden geïnterviewd in het live-programma 'Spijkers met Koppen' op radio 2, maar dat moest ivm het optreden op het Museumplein voor 12.40 uur gebeuren. Het programma kampte echter tot die tijd met een technische storing. Twee minuten nadat Def P en Lama het gebouw hadden verlaten, was de technische storing weer verholpen.

Uiteraard draaide Giel Beelen het nummer wel in zijn nachtprogramma. Dat is terug te luisteren via deze link.

Het NOS Journaal heeft slechts één van de vragen uit het nummer aan George Bush voorgelegd, en dat nog dankzij een student die hem mocht interviewen, wat door het Journaal werd uitgezonden.
Vraag in het nummer: Wanneer stoppen de Patriot Acts qua werking?
Vraag student: U heeft na 11 september veel nieuwe wetten doorgevoerd. Heeft u enig idee wanneer die maatregelen worden afgezwakt?
Antwoord Bush: 11 september was een belangrijk en verschrikkelijk moment. We stellen het medeleven van de Nederlanders op prijs. Maar het heeft onze houding veranderd. We kijken nu heel anders naar de wereld.
(bron: NOS Journaal 8 mei, 20.00 uur)