zondag 1 mei 2005

Osdorp Posse en D.C. Lama stellen 9/11-vragen aan George Bush
De Osdorp Posse en D.C. Lama hebben een welkomstlied voor George W. Bush geschreven. De hiphopgroep en de columnist stellen enkele vragen aan de Amerikaanse president die op 7 en 8 mei naar Nederland komt. Naast enkele vragen over de verkiezingen in 2000 en zijn argumentatie om Afghanistan en Irak binnen te vallen, gaan de meeste vragen over de aanslagen van 11 september 2001. Nadere bestudering van de beelden van die dag, roept namelijk nogal wat vragen op. Is dat gat in het Pentagon bijvoorbeeld niet veel te klein voor een Boeing 757? Wat is er met dat gecrashte vliegtuig in Pennsylvania gebeurd? En waarom is gebouw 7 van het WTC volgens de officiƫle lezing niet met explosieven opgeblazen, terwijl de eigenaar ervan dat direct daarna op televisie heeft verklaard? Antwoorden op deze vragen zouden kunnen leiden tot de daders van deze aanslagen. Naar aanleiding van deze aanslagen besloot Nederland mee te doen aan een wereldwijde "oorlog tegen terrorisme".

Aanleiding voor het nummer zijn diverse documentaires met beelden van 11 september 2001. Behalve de keer op keer vertoonde beelden van de twee vliegtuigen in de WTC-torens, zijn er die dag nog vele andere beelden gemaakt die alleen op die dag zelf zijn uitgezonden. Enkele van deze beelden zijn gebruikt in de videoclip bij het nummer.

Ook analyses rondom Al Queada roepen nogal wat vragen op omtrent de financiering van dit terreurnetwerk. Alle vragen aan George Bush zijn voorzien van een uitgebreide toelichting (zie hieronder), waarin wat dieper wordt ingegaan op de achtergronden.

Het nummer ‘Vragen aan George Bush’ en de bijbehorende videoclip zijn gratis te downloaden.

Mp3 "Vragen aan George Bush - Osdorp Posse en D.C. Lama" (audio/mp3)
(tekst: Def P. en D.C. Lama/muziek: Seda)

Videoclip "Vragen aan George Bush - Osdorp Posse en D.C. Lama" (videoclip/wmv)
(tekst Def P. en D.C. Lama/muziek en clip: Seda)

Def P. en DC Lama zullen ook optreden tijdens de demonstratie tegen Bush op 7 mei aanstaande op het Museumplein te Amsterdam. Zie daarvoor www.stopbush.nl

Def P. en Seda zijn muzikanten van o.a. de Osdorp Posse (www.osdorpposse.nl)
D.C. Lama is o.a. columnist voor 3FM. Op zijn site zijn meerdere columns (incl. vele linkjes) over dit onderwerp terug te vinden.