zaterdag 14 mei 2005

De DCL
Het Nachtegal van D.C. Lama, dd 14 mei 2005. Iedere vrijdag- op zaterdagnacht rond 2.30 uur in het programma van Giel Beelen op 3FM. Terug te luisteren via deze link.

Het moet er maar eens van komen: een eigen politieke partij. De DCL. Peter R de Vries mag dan menig moordzaakje hebben gesloten; de afgelopen maanden heb ik in dit programma die hele 9/11-zaak in Amerika opgelost, dus maak mij maar premier van Nederland.

Om te beginnen ga ik alle drugs legaliseren, omdat dat de enige manier is waarop je een fatsoenlijk drugsbeleid kunt voeren en omdat je dan eindelijk eens de echte misdaad kunt aanpakken. Maar goed: hoewel ik dat al langer verkondig, is dat ook precies wat ik die Peter R. De Vries heb horen zeggen. Legaliseren is voorlopig nog geen gemakkelijke opgave, want de huidige minister van Justitie weet toch iedere keer weer een andere smoes te bedenken waarom dat niet mogelijk zou zijn. Ik heb hier wel vaker uitgelegd dat Europa in principe helemaal niet over ons drugsbeleid gaat, maar nu is dat eindelijk ook eens in de Tweede Kamer doorgedrongen.

Dus komt Donner weer met de volgende smoes: ‘we zijn nog aan andere afspraken gebonden, zoals met de Verenigde Staten’. Ja, dank je de koekoek! Het is deze minister zelf die die cowboycriminelen van de DEA een vrijbrief geeft om hier in Nederland met hun Gestapopraktijken schijt te hebben aan de Nederlandse wetgeving en het is de minister zelf die er voor zorgt dat Nederland meewerkt zijn eigen onderdanen vrijwel rechteloos uit te leveren naar the land of the free and the home of the brave. Mocht er ooit nog eens een parlementaire enquête komen waarom de drugsproblemen in -pak ‘m beet- 2015 net zo uit de hand zijn gelopen als in de Verenigde Staten, dan mag Donner als één van de eerste worden verhoord. Maar zolang die man nog minister is, zullen we telkens zijn zogenaamde argumenten moeten ontmaskeren, totdat we een keer echt bij de kern van de zaak komen. En het zou me niet verbazen wanneer hij dan zegt dat we drugs niet kunnen legaliseren, omdat de CIA de grootste drugsorganisatie ter wereld is en op die manier geheime operaties als de opstand in Nicaragua en 9/11 moet kunnen blijven financieren.

Is dat gelul? Ik verwijs u voor het gemak maar even naar mijn site voor wat interessante linkjes, want een politicus met teveel feiten in zijn toespraken trekt geen stemmen.

Goed, drugslegalisatie dus. Waarschijnlijk ben ik al doodgeschoten voordat ik dat kan realiseren, want Peter R. De Vries en ik zijn niet de eerste lijsttrekkers die daarover beginnen. Hoe heet die andere ook alweer? Die ene gast die toen ook voor drugslegalisatie was en zo’n tegenstander van de aankoop van de Joint Strike Fighters? Die toen vermoord werd en werd opgevolgd door een oud-Defensieman met een vrijmetselaarsachtergrond en toen volgens zijn opvolger wel een groot voorstander van die oorlogsvliegtuigen was?

Hè Lama! Probeer je hier nou een beetje publiekelijk zelfmoord te plegen? Grappig dat je onthult hoe het met 9/11 zit, maar over die Joint Strike Fighters moet je niet beginnen hoor. Ken je die film 06/05 van Theo van Gogh dan niet? En hoe is het nu met Theo dan? Even opletten niet gek te worden, jongen!

Goed: een politieke partij dus. De DCL. Die d moet dus voor drugs komen te staan en voor die andere twee letters verzinnen we ook nog wel wat. Cannabis en lachen of leven of koffie met een c. Want dat moge duidelijk zijn: we beginnen de dagen rustig met een bakje koffie en in ieder geval niet voor elf uur ‘s ochtends. Ik in ieder geval niet. En we gaan ook een stuk minder troep maken en veel minder troep gebruiken. En dat zijn dan wel zo’n beetje mijn standpunten. Neem ik er nog wat van die tien geboden bij om de christelijke Nederlanders voor me te winnen en pleit ik ook nog eens voor vrede, omdat zoveel moslims daar naar snakken. Waarschijnlijk ben ik volgend jaar dus al grootste partij van Nederland.

En in die hoedanigheid, lieve luisteraars (een verantwoordelijkheid die ik nu al draag en die waarschijnlijk even groot is die van Bos, Balkenende, Zalm, Marijnissen en Halsema bij elkaar), roep ik u op: Stem Nee tegen de Europese Grondwet. Hoe meer macht er nu naar Europa gaat, hoe minder macht ik straks zal hebben. Want anders moet ik dus straks niet alleen heel Nederland, maar ook al die gasten in Brussel en de rest van Europa gaan uitleggen dat die aanslagen op 11 september heel anders in elkaar staken en dat we dus geen strijd tegen terrorisme, maar tegen corruptie moeten voeren. En wat dacht u wat voor invloed zo’n ja-stem zal hebben op mijn ‘Minder bullshit’-beleid. Dat ik in alle talen van het continent straks moet gaan uitleggen dat ik helemaal geen behoefte heb aan 8.612 soorten stroomabonnementen, maar dat de mensen gewoon kunnen zeggen: ‘Lama, regel ff gewoon dat er stroom is!’

En dan kom ik rond een uurtje of half twaalf mijn bed uit, drink ik een kopje koffie en regel ik dat. Nou ja, daar heb ik dan natuurlijk wel personeel voor: in ieder geval een assistente met prettige tieten en een lekker kontje, want dat is ook heel functioneel voor mijn verkiezingscampagne. Vrouwen die aan deze criteria voldoen kunnen me mailen via www.dclama.nl, wat na de volgende verkiezingen de verplichte startpagina op iedere browser zal worden.

Enfin: dit was het wel weer voor deze week: het Nachtegal van D.C. Lama. Of, zoals het vanaf volgend jaar zal heten: het wekelijkse gesprek met de minister-president. Houdoe!

Linkjes over de CIA en drugs
* CIA Drugs.com
* Artikel uit de Groene Amsterdammer over de CIA en drugs.
* Documentaire over de CIA en drugs.

Linkjes met dank aan het THC-Ministry
Agency of FEAR - Origins of the Drug Enforcement Agency (pdf)
Opiates and Political Power in America. The Story of How the Drug Enforcement Administration Came to Be. By Edward Jay Epstein

Parker, L. A. (2003) Papers (pdf)
The Discriminatory Origins of the American Drug Wars, The Creation of the Drug Criminalization Industry, And The Effect On Modern Fourth Amendment Law: Using Luhmannian Concepts to Determine The Historical Origins & Effects of Social Phenomena. Paper Presented at Copenhagen Business School, Center For Corporate Communication, Copenhagen, Denmark, May 25, 2003. By Lori Ann Parker, M.C.J.

Cannabis and Psychosocial Harm (pdf) Vol 363, 2004, pp 1579-1588*
Comments on Cannabis and Psychosocial Harm (pdf) Vol 363, 2004, pp 1568-1569*
Cannabis Use Not Linked with Psychosocial Harm! Psychological and social sequelae of cannabis and other illicit drug use by young people: a systematic review of longitudinal, general population studies. *Reprinted with permission from Elsevier, The Lancet, Year 2004

Roots of Marijuana Prohibition CSDP Research Report, March 2002 (pdf)
Nixon Tapes Show Roots of Marijuana Prohibition: Misinformation, Culture Wars and Prejudice. Declassified Oval Office tapes from 1971-1972 demonstrate that the foundation of marijuana criminalization is misinformation, culture war and prejudice. The release of the newest set of tapes coincides with the 30th Anniversary of the National Commission on Marihuana and Drug Abuse (“the Shafer Commission”) appointed by President Nixon, and highlights the discrepancy between Nixon’s personal agenda and his Commission’s highly researched recommendations.
The most important recommendation of the Commission was the decriminalization of possession and non-profit transfer of marijuana. Decriminalization meant there should be no punishment – criminal or civil – under state or federal law.


Enkele eerdere columns van D.C. Lama over dit onderwerp:
* MP3 Cannabisativa America (nummer van D.C. Lama, MC Che en Macro over de Amerikaanse drugswetgeving.
* Medicinale Marihuana (3FM, 22 oktober 2004)
* Het War on drugsjournaal (3FM, 25 september 2004)
* Conservatief oogstfeestje (3FM, 11 september 2004)
* Toespraakje aan het begin van de Legalize!-demonstratie 2004
* Geïmporteerde Kafka (3FM, 13 augustus 2004)
* Lekker lang trippen (3FM, 19 juni 2004)
* Nieuwe markt: DEA in Nederland (3FM, 17 juli 2003)
* Paul Dietz (3FM, 3 juli 2003)

Meer linkjes over drugs
* Vergelijking tussen Nederlands en Amerikaans drugsbeleid.
* Legalize! (31 mei: filmavond/4 juni: demonstratie)
* Commentaar door het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten op het uitleveringsverdrag. (PDF-bestand)
* Artikel over plea bargain uit The New York Times Magazine, 29 september 2002.
* Feiten over de Amerikaanse war on drugs: www.drugwarfacts.org
* Judges Against the Drug War (Rechters uit alle staten spreken zich uit tegen de war on drugs): www.judgesagainstthedrugwar.org
* Families Against Mandatory Minimums (site tegen de minimumstraffen): www.famm.org
* Human Rights and the Drug War: www.hr95.org
* Stop the drugwar: www.stopthedrugwar.org

Artikelen en interviews (enkele) uitgeleverde Nederlanders:
* Artikel in Spits over Franklin Zwiers 17/9/2004 (vergelijk zijn verhaal eens met het "vliegveldvoorbeeld" uit de Tegenlichtdocumentaires - zie hieronder.)
* Radio-interview Zwolse dj Raymond K.
* Interview Paul Dietz (Zembla-uitzending, zie hieronder.)
* Verhaal Kenneth Muskiet (deze muzikant werd uiteindelijk niet uitgeleverd, omdat hij volgens een Justitierapport ‘zwakbegaafd’ was en ‘een persoonlijkheidsstoornis en een gebrekkige taalkennis’ had.)

Documentaires online:
* Zembla-documentaire over de uitleveringen en in Nederland actief zijnde DEA-agenten.
* Tegenlicht-documentaire over de War on Drugs deel 1: de Winnaars
* Tegenlicht-documentaire over de War on Drugs deel 2: de Verliezers

How to sell your planes
* Theo van Gogh over Mat Herben en de JSF's.

Linkjes over de grondwet
* Argumenten om toch even tegen die grondwet te gaan stemmen.
* Nog meer argumenten.
* En misschien wel het beste argument.