vrijdag 8 april 2005

Operatie Bonfire
Het Nachtegal van D.C. Lama, dd 8 april 2005

Van 24 t/m 26 oktober 2000 hield het Pentagon een oefening over een vliegtuigcrash in haar eigen gebouw. Nog geen jaar later gebeurde dat ook inderdaad... althans: zo zegt men. Wie de beelden van het Pentagon in documentaires als Painfull deceptions- an analysis of the 9/11-attack, 9/11 the great illusion en 9/11 in plane site bekijkt, krijgt al snel het vermoeden dat er daar iets heel anders is gebeurd. Een hightech militair vliegtuig, een raket.... het gat van 16 feet doorsnede (en met houten, onverbrande voorwerpen er direct omheen) kan door van alles veroorzaakt zijn, maar door een Boeing 757 van 44 feet hoog en 124 feet breed lijkt wel erg onwaarschijnlijk.

Wel wisten de Pentagonmedewerkers blijkbaar goed wat zij moesten doen: vrijwel direct na de aanslag liepen zelfs hoge Pentagonmedewerkers zij aan zij op zoek naar kleine (carbon?) brokstukken op een vrijwel leeg grasveld (terwijl er dus nog slachtoffers in het Pentagon zouden moeten liggen, waar een speurhond wat wezenloos om zich heen keek) en nog geen kwartier na de gebeurtenis confisqueerden medewerkers de beveiligingscamera’s van alle gebouwen in de omgeving, waarvan de beelden nooit zijn vrijgegeven. De enige officiële beelden zijn wat lullige foto’s met explosies (maar zonder vliegtuig!), waardoor steeds meer Amerikanen twijfelen aan de officiële lezing. (Zie bijvoorbeeld de documentaire 9/11 the greatest lie ever sold) Daar zijn overigens nog veel en veel meer redenen voor, zoals ik reeds deels in eerdere Nachtegallen heb aangegeven, maar daarover weer een andere keer meer.

Pattriotism means no questions was er na de aanslagen op parodieposters in de Verenigde Staten te lezen, maar die visie deel ik net zo min als vele Amerikanen.

De aanslagen op 11 september leidden in ieder geval tot twee patriot acts die de Amerikaanse grondwet tot een waardeloos papiertje reduceerden en vormden de aanleiding tot (tot nu toe) twee oorlogen, die de Amerikaanse conservatieven al eerder hadden bestempeld als gewenste operaties om de Amerikaanse werelddominantie in de 21ste eeuw te behouden. Onze minister-president is een groot voorstander van deze rolverdeling en had zijn keuze snel gemaakt toen hem werd voorgelegd: ‘You’re with us or against us. You’re good or you’re evil.’ Satan doet zich voor als een engel van het licht, staat er in de Bijbel te lezen, maar ik vertrouw sowieso meer op spiritueel ingegeven inzichten dan op langdurig geredigeerde teksten.

Woensdag vond operatie Bonfire plaats. Tijdens een concert van Ali B. (Ze zijn niet racistisch, maar laten wel een Arabisch uitziende man als hoofdverdachte duidelijk in beeld brengen tijdens de oefening.) ontploften twee bommen in de Arena en werden alle acties van hulpverleners duidelijk onder de loep genomen. Op televisie zagen we de grappig geschminkte nepslachtoffers en ‘s avonds verklaarden officials dat er qua coördinatie nog een hoop te verbeteren was. Dat betekent dus waarschijnlijk dat er minder mensen het overzicht en beslissingsbevoegdheden krijgen; dat er net iets hoger aan de top mensen te zeggen krijgen wat er wel en niet in het kader van de operatie gedaan moet worden (Wordt er daar toevallig samengewerkt met ‘experts’ van overzee?) en zelfs het NOS Journaal zal in de evaluatie worden meegenomen. Ook in de VS waren er tenslotte allerlei mediastations die per ongeluk iets over de vermoedelijk ware aard van de aanslagen verraadden, omdat zij toevalligerwijs een duidelijke aanwijzing hadden opgenomen. Daar hoeft men in Nederland niet zo bang voor te zijn, want tijdens Bonfire werd al duidelijk: de Nederlandse journalisten laten zich makkelijk piepelen. Niet alleen heeft nog geen enkel actualiteitenprogramma serieus aandacht besteed aan ‘de andere beelden van 11 september’: tijdens Bonfire werd ook duidelijk hoe makkelijk journalisten zich lieten sturen. Toen een cameraploeg in de buurt van de Heineken Music Hall kwam, kregen zij te horen: ‘Het was u toch gezegd dat u hier niet mocht filmen’... en weg waren ze: hun camera’s weer op de Arena gericht.

Ook voor columnisten is zo'n oefening handig: ik gok eerder op een gijzeling in een theater of concertzaal dan op een bomontploffing in de Arena.

Eerdere Nachtegallen over dit onderwerp:
* 9/11 in plane site (Het Nachtegal dd 28 januari 2005)
* The Grand Chessboard (Het Nachtegal dd 18 maart 2005 - inclusief vele linkjes naar relevante sites)

* Genoemde documentaires zijn te downloaden via www.technoslavery.com/documentary
* Haal hier uw HMH-plattegrond in huis!
* Reageer in het nieuwe (en daarom eindelijk functionerende) gastenboek!