zondag 10 april 2005

Het goede zaad doen we in maart, april, mei in de grond.
(Doe Maar)

EssensiE nummer 94
Hard op weg naar nummer 100: EssensiE nummer 94 (april 2005) ligt alweer in de betere coffee-, grow- en smartshops.

Met daarin uiteraard de columns van
D.C. Lama (het verhaal Kutkroeg')
Def P.
Giel Beelen
Mokum
Simon Vinkenoog
Arno Adelaars
Tygo Gernandt en
onze hoofdredacteur

Verder: het verhaal over de Staatsactiviteiten om medicinale marihuana onmogelijk te maken en de farmaceutische industrie ook in de toekomst aan uw kwalen te laten verdienen; het derde deel van het Bob Marley-verhaal door Derrick Bergman; een verhaal over de slachtoffers van de war on drugs in Canada (politie-agenten dit keer); de nieuwe cd's van de Osdorp Posse en Peter Pan Speedrock (met prijsvraag!); de strip van Spekkie Big, een artikel over coke kweken in Nederland en natuurlijk de beste kweektips voor cannabis en de uitgebreide knipselkrant, met daarin teksten als:

Door de aanwezigheid van twee coffeeshops in Waalwijk vindt er veel minder drugshandel op straat plaats. Hierdoor heeft de stad ook minder last van dealers en gebruikers in openbare ruimten dan gemeenten van vergelijkbare grootte als Oosterhout en en Heusden, waar geen coffeeshops zijn. Dat is volgens burgemeester J. de Geus het positieve effect dat uitgaat van het gedogen van de verkoop van softdrugs. (Brabants Dagblad, 19-02-2005)

en

Hoe kijken we over pakweg tien jaar terug op deze zittingsdag? Hoe beperkt, zeggen we dan, waren we toen in onze geest en visie. Een groot deel van de criminaliteit zal verdwijnen als productie en handel worden vrijgegeven. (Advocaat E. Moes tijdens een zitting tegen cannabiskwekers, in BN de Stem, 16-03-2005)

Uiteraard ontbreken ook de brancheberichten niet: van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de stichting Patientenbelangen Medische Marihuana, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

In de Net Goed (Lama's rubriek over undergroundmuziek via Internet) aandacht voor de sites van The J-Stars, (superieure Nederlandstalige ska, de band van voormalig Beatbusters-frontman Johan Steevens), Foreign Exchange(de samenwerking tussen de Amerikaanse rapper Phonte Coleman en de Utrechtse producer Nicolay), dichteres Joke Kaviaar, alleskunner Meindert Talma en Tayalds.