donderdag 28 april 2005

EssensiE nummer 95
Wie dacht dat burgemeesters voor het eerst in opstand kwamen tegen de hypocriete illegale status van cannabis, moet eens kijken naar de cover van de EssensiE van november 1999. (Goede column van D.C. Lama daarin trouwens.) 20 burgemeesters pleitten voor een systeem van legale cannabiskweek. Niet erg doordacht overigens (want nog altijd gestoeld op het dogma dat het allemaal zo slecht voor je is), maar toch... ook toen al die roep.

De EssensiE van mei 2005 (jaargang 9, nummer 95) ligt ook nu weer in de betere coffee-, grow- en smartshops.

Met daarin de columns van:
D.C. Lama
Def P.
Giel Beelen
Mokum
Simon Vinkenoog
Arno Adelaars
onze hoofdredacteur en
Tygo Gernandt

Verder uiteraard de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de stichting Patientenbelangen Medische Marihuana, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

In de Net Goed (Lama's rubriek over undergroundmuziek via Internet) aandacht voor de sites van My Sister Harold (‘enthusiastic, driven, ambitious and punkrockloving musicians’), Heavy Lord (doom metal), The Proov (Hiphop), Mariusz de Boer (bekend van de Friese groep Reboelje, dat zonder hem verder ging als Swee) en Illicit (ergens iets tussen hiphop/RnB en de oldskool soul, funk en jazz).

Niet te vergeten: de strip van Spekkie Big, de beste kweektips en de belangrijkste krantenknipsels op drugsgebied.

En uiteraard het Legalize! War on Drugsjournaal.