vrijdag 18 maart 2005

The Grand Chessboard
Het Nachtegal van D.C. Lama, vannacht rond half 3 op 3FM in het programma van Giel Beelen. Terug te luisteren via deze link.

In 1997 publiceerde Zbigniew Brzezinski, veiligheidsadviseur van o.a. de Amerikaanse presidenten Carter, Reagan en George Bush sr, het boek The Grand Chessboard. Daarin schreef hij dat de rol van Amerika in de 21ste eeuw zou afhangen van haar controle over het Midden Oosten. Als de Amerikanen dat zouden kunnen beheren, zou het zo’n driekwart van de bestaande energiebronnen onder controle hebben, waardoor het de leidende wereldmacht kon blijven. Deze analyse komt overeen met de doelstellingen van The Project for The New American Century, een denktank die in datzelfde jaar werd opgericht en waar o.a. Dick Cheney, Donald Rumsfeld en Jeb Bush in zitten. Om dat te bereiken moest er volgens hun een nieuwe wereldoorlog worden uitgevochten in het Midden Oosten, maar zou er ook een aanval á la Pearl Harbor moeten plaatsvinden, omdat de Amerikaanse bevolking een dergelijke imperialistische oorlog anders nooit zou accepteren.

Zo’n soort aanval kwam er ook: 11 september 2001 was the day that shocked the world en nog diezelfde avond wisten de media te melden dat de verantwoordelijkheid voor die aanslagen hoogstwaarschijnlijk bij Osama bin Laden lag. Niet lang daarna was dat zelfs zeker. Ik moet toegeven dat ik toen nog nooit van die man had gehoord, maar dat lag aan mij: Oceanië... sorry, ik bedoel: het Vrije Westen, was altijd al in oorlog met Osama bin Laden en dat was aantoonbaar: hij stond al jarenlang op nummer 1 in de Most Wanted List. Waarom hij dan niet werd gearresteerd toen hij een paar maanden daarvoor in een Amerikaans ziekenhuis in Dubai lag, waar enkele CIA-agenten hem toen hebben opgezocht, is mij onbekend, maar de stelligheid waarmee de media Bin Laden als hoofdverdachte aanwezen liet geen ruimte voor twijfel: dit was het werk van Al-Quaeda, een organisatie die in hun strijd tegen de Russen groot werd gemaakt met geld uit de Verenigde Staten.

Hoe dat netwerk ten tijde van 11 september 2001 werd gefinancierd is niet helemaal duidelijk, maar de FBI maakte wel bekend dat generaal Mahmoud Ahmed van de Pakistaanse inlichtingendienst, 100.000 dollar had overgemaakt naar de vliegtuigkapers. Diezelfde generaal Mahmoud Ahmed was tussen 4 en 13 september 2001 op officieel bezoek in Washington en ontmoette daar o.a. minister Colin Powell, onderminister Richard Armitage en George Tenet, hoofd van de CIA. Wat jammer dat ze toen nog niet wisten dat die Ahmed die aanslagen had gefinancierd, want dan hadden ze hem meteen kunnen arresteren. In plaats daarvan verklaarde Pakistan als één van de eerste landen in het Midden Oosten dat zij zich achter de oorlog in Afghanistan zouden scharen, een oorlog die -net als de oorlog in Irak- financieel erg goed uitpakte voor de leden van de Bush administration. Bijna alle leden van de Amerikaanse regering hadden namelijk grote belangen in de olie-industrie en de olieprijzen stegen zo’n beetje met iedere bom die werd afgevuurd. En dan hebben we het nog niet eens over de belangen van de Bush administration in de wapenindustrie en de vele contracten die hun bedrijven ontvingen in het kader van de wederopbouw.

Zulke vreemde financiële connecties als met Mahmoud Ahmed zijn er trouwens wel meer. Toen George W. Bush nog coke-snuivend door Texas schuurde en de ene na de andere olie-onderneming failliet liet gaan, had hij één belangrijke investeerder, die er telkens weer geld in pompte: James Bath, de Texaanse geldadviseur van de familie Bin Laden. Nou wordt Osama wel het zwarte schaap van de familie Bin Laden genoemd, maar feit is dat hij nog gewoon op familiebruiloften verscheen en daar zijn broers, die overigens net als de vliegtuigkapers vlakbij het CIA-hoofdkantoor woonden, tijdens zulke bijeenkomsten gewoon ontmoette. Diezelfde familieleden werden direct na de aanslagen het land uit gesmokkeld, zonder ook maar enige vraag over hun broer te hoeven beantwoorden. Is het daarom vreemd dat bijvoorbeeld de Duitse oud-minister van Defensie en oud-minister van Technologie, Andreas von Bulow, beweert dat de CIA betrokken was bij de aanslagen op 11 september? Het merendeel van de bevolking zal het een belachelijke insinuatie vinden, dus leek het mij een aardig idee om daar wat onderzoek naar te doen.

Om de daders van een misdaad te achterhalen moet je uiteraard beginnen met een sporenonderzoek, iets wat in dit geval niet gemakkelijk is, omdat de Amerikaanse overheid (in strijd met de Amerikaanse wet) direct na de aanslagen begonnen is met het vernietigen van de puinhopen. En dus moet je het doen met de vele foto’s en films die er in die dagen zijn gemaakt, maar waarvan het merendeel in de reguliere media niet meer worden vertoond. Zo kreeg de documentaire 9/11 in plane site, waar ik het een aantal weken geleden al over had, geen toestemming van de grote mediastations om de door hun op 11 september rechtstreeks uitgezonden beelden te gebruiken. Omdat de makers er echter groot belang aan hechtten (en dat onderstreep ik graag) deden ze dat toch en zo zie je in die documentaire bijvoorbeeld duidelijk dat het gat in het Pentagon veel te klein is voor een Boeing 757, dat er nergens materiaal is te vinden dat uit het vliegtuig afkomstig is en dat de kerosine-explosie er niet voor heeft gezorgd dat het hout in de kern van het gat verbrand is. In die vorige column was ik al tot de conclusie gekomen dat er helemaal geen Boeing 757 in het Pentagon geland is, en na het kijken van de documentaire Painful Deceptions, An analysis of the 911 Attack is dat nog alleen maar sterker geworden: bekijk die beelden maar eens en vertel mij dan maar of de officiële lezing van het Witte Huis aannemelijk is.

In diezelfde docu vertelden ze trouwens dat er nog geen jaar voor de aanslagen, van 24 tot en met 26 oktober 2000, een oefening in het Pentagon is gehouden over wat ze moesten doen als er een vliegtuig op het gebouw zou crashen, maar blijkbaar is er toen niemand op het idee gekomen wat beveilingscamera’s op te hangen. De enige beelden van die aanslag zijn wat foto’s waarop wel wat explosies, maar geen vliegtuig is te zien.

Deze twee documentaires, die vanaf vandaag ook via mijn site dclama.nl te downloaden zijn, zorgen, samen met tientallen sites, voor nog veel meer vragen over wie er achter de aanslagen van 11 september zitten. Heeft u bijvoorbeeld wel eens goed naar de foto’s en video’s van het gecrashte vliegtuig in Pennsylvania gekeken en vroeg u zich toen ook af... Waar is het vliegtuig? Ik kan het in ieder geval nergens vinden. En waarom blijken zoveel telefoontjes die op het laatste moment in dat vliegtuig werden gehouden en overal zijn uitgezonden, bij nadere beschouwing niet echt te zijn?

En dan de aanslagen op het World Trade Center: etage 23 van gebouw 7 was vlak daarvoor voor 15 miljoen dollar omgebouwd tot een Emergency Command Center, inclusief bomvrije ramen die windstoten tot 160 miles per uur konden verdragen en een eigen lucht- en watertoevoer hadden... maar toen het nuttig gebruikt kon worden (de etage heeft prachtig zicht op de twee grote torens en zou om die reden het ideale command center zijn), werd het volgens de officiële lezing direct geëvacueerd. Er waren namelijk een paar lullige brandjes op lagergelegen etages, die zo te zien alleen al met een sprinklersysteem geblust hadden kunnen worden en geen gevaar voor het gebouw vormden. Het is ook heel vreemd dat die brandjes dat stalen gebouw uiteindelijk hebben doen laten instorten, want dat heeft brand nog nooit met een stalen gebouw gedaan. De beelden van het neerstortende gebouw zien er dan ook uit alsof het met explosieven is gebeurd, maar dat is niet de officiële lezing.

Op mijn site (hieronder) heb ik alle bronnen van deze column gelinkt, zodat je de beelden zelf kunt gaan bekijken en alvast kunt zien hoe ongelofelijk veel aanwijzingen er zijn dat die aanslagen daadwerkelijk een zogenaamde inside job zijn. In het gastenboek kun je dan bijvoorbeeld schrijven dat ik een communistische schrizo ben, dat ik niet zoveel zou moeten blowen en dat je uit betrouwbare bronnen hebt vernomen dat ik necrofiele seks met Yassar Arafat heb gehad, maar je kunt die bronnen natuurlijk ook eens goed gaan bekijken. Sinds Loe de Jong weten we allemaal dat je niet vroeg genoeg met oorlogsdocumentatie kunt beginnen en aangezien de war against terror al ruim drie jaar bezig is, kunnen we daar misschien een gezamenlijk projectje voor dit programma van maken. Het zou leuk zijn als ik voor dit onafhankelijke onderzoek een vergelijkbaar budget zou krijgen en een pandje aan de Keizersgracht, maar waarschijnlijk moet ik al blij zijn als ik hierdoor niet binnenkort van de radio wordt verbannen.

Overigens zijn er al vele Amerikaanse sites over dit onderwerp, waar men de feiten al redelijk op een rijtje heeft staan... want Amerika is namelijk in heel veel opzichten een geweldig land.

Links:
* Eerdere aflevering van het Nachtegal over dit onderwerp.

Documentaires met beelden van 9/11:
* Korte film met beelden van het Pentagon.
* De documentaires 911 in plane site (avi), Painful Deceptions - An Analysis of the 9-11 Attack en vele andere documentaires over dit onderwerp zijn te downloaden via deze link.
* Officiële website 911 in plane site.
* Aftermatch: korte video's op gnn.tv (met o.a. George Soros)
* Part 1 * Part 2 * Part 3

Foto's en interview:
* Foto's van "de vliegtuigcrash" in Pennsylvania.
* Transcript interview Duitse ex-minister Andreas Von Buelow.

Sites over dit onderwerp:
* Let's Roll 911.org
* Unanswered Questions.org
* Snowshoe Films.com
* What Really Happened.com
* Team 8 plus.org
* Reopen 911.org
* Sue The Terrorists.net
* The-Movement.com
* Hybrideb.com
* 911 research wtc7
* Batr.org/911
* September Eleventh.org
* 911 dossier.co.uk
* DaanSpeak.com (site in het Nederlands met enige info hierover)

Radio:
* 911 Truth Radio.com

Over The Project for the New American Century:
* The project for the New American Century (officiële site van PNAC)
* PNAC.Info (An effort to investigate, analyze, and expose the Project for the New American Century, and its plan for a "unipolar" world.)
* Artikel over PNAC in het Nederlands.

En verder:
* Oceanië????