zaterdag 5 maart 2005

Beuk
Door D.C. Lama

‘En dan komen we nu bij punt 5 van de vergadering: Wie krijgt er een beuk voor z’n kop?’
- ‘Als ik daar iets over mag vragen: Waarom wordt dat onderwerp weer iedere week op de agenda gezet?’
‘Omdat we die beuk ook altijd meteen uitdelen, dus dan kunnen we tijdens de volgende vergadering weer iemand anders aanwijzen.’
- ‘Ja, maar dat gebeurt nooit. Iedere keer wijst iedereen weer meteen naar mij en dan staat u op om mij keihard in het gezicht te beuken.’
‘Je bent ook de enige die moeilijk doet tijdens dit agendapunt. Dan moet je niet verbaasd zijn als anderen zich daaraan storen.’
- ‘Ja, maar tijdens punt 4 van de vergadering kreeg ik ook al de trap in de buik. En tijdens punt 3 heeft iedereen mij weer in het gezicht gespuugd. Als het zo doorgaat, krijgen we weer hetzelfde als in de notulen van vorige week staat beschreven: Punt 1, opening. Punt 2, notulen. En dan een complete beschrijving van hoe ik door iedereen wordt vernederd en in elkaar wordt gebeukt. Mijn vrouw begint zich ernstig af te vragen waarom ik iedere week weer bont en blauw wordt geslagen tijdens een werkoverleg van IT-consultants.’
‘Heeft uw vrouw verstand van IT-consultancy?’
- ‘Niet bepaald, maar....’
‘Dan stel ik voor om over te gaan tot stemming, want we moeten ook nog iemand’s been amputeren.’