donderdag 3 februari 2005

EssensiE nummer 92
De EssensiE van februari 2005 is uit. Verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- en smartshops. Met daarin uiteraard de columns van:

D.C. Lama (verhaal: 'Design')
Def P.
Giel Beelen
Mokum
Simon Vinkenoog
Arno Adelaars (aanrader!)
onze hoofdredacteur
en (nieuw!) Tygo Gernandt

Verder: een cursus semilla (zaad) kweken door Derrick Bergman; het eerste deel van de serie '60 jaar Bob Marley'; de uitslagen van de Highlifecup 2005; nieuws over Dance Valley; een bericht over Cannabisativa America (protestproject van D.C. Lama, MC Che en Macro tegen de uitleveringen van drugsverdachten aan de VS, dat binnenkort wordt uitgebracht-zie ook deze column) en een interview met oud-coffeeshopmedewerkers (en tevens rappers) Lange Frans & Baas B:

We hebben daar een erg goede tijd gehad, interessante mensen als dichter John Sinclair ontmoet waarmee we nog hebben opgetreden. In de coffeeshop heerst een hoop creativiteit, maar we kennen ook de echte coffeeshopblues. Als je achter de bar of in het stuffhok staat, moet je voortdurend paranoia zijn of er geen minderjarigen in je zaak zijn of andere dingen die je kop kunnen kosten. Belachelijk.'

Uiteraard ontbreken ook de brancheberichten niet: van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de stichting Patientenbelangen Medische Marihuana, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

In de Net Goed (Lama's rubriek over undergroundmuziek via Internet) aandacht voor de sites van Oxide 9 (live drum 'n bassformatie met de geweldige rapster en kunstenares Leonie Muller), De Stoet (‘scharrelmuzikanten’), pEp (‘Niet moeilijk doen, maar d’r eens lekker ouderwets op los knallen’), Snelle Jelle (Nederhop) en Maestro Mikkel (Nederhop).

Niet te vergeten: de strip van Spekkie Big, de beste kweektips en de belangrijkste krantenknipsels op drugsgebied, zoals over het voorstel van VVD-fractievoorzitter J. van Orsouw uit Oss, die voorstelde om een gemeentelijke hennepkwekerij op te zetten. Het voorstel werd weggehoond door nota bene Groen Links, dat hem verweet de wet te willen overtreden.

'Ik had wel verwacht dat de tijd er nog niet rijp voor was. Een brug te ver. Maar ik wil niet aanzetten tot illegaliteit, maar de teelt juist legaal maken.'