zaterdag 12 februari 2005

Eerwraak
Het Nachtegal van D.C. Lama, dd 12 februari 2005. Vannacht rond 2.30 uur in het programma van Giel Beelen op 3FM. Terug te luisteren via deze link (inclusief 2 andere interessante telefoontjes).

Eerwraak... het was deze week weer helemaal hip en happening. Er zijn zelfs politici die als het om eerwraak gaat alle beginselen van de rechtsstaat opzij willen schuiven; de AIVD willen inschakelen; telefoons bij voorbaat willen laten aftappen... en in mijn gedachten zie ik al een helikopter rond een huis circuleren, waarvan de dochter des huizes de avond ervoor een geweldige one night stand achter de rug heeft. Dat zou wel eens een gevalletje van eerwraak kunnen worden!

Eerwraak... de oppositie wil een voorlichtingscampagne starten en voor je het weet hangt er in je bushokje -naast zo’n geil billboard van Sloggi Slipjes- een poster van Justitie met de tekst: ‘Eerwraak. Doe het niet!’ Dat zal ze leren!

Eerwraak is ook een veel te mooie term voor zo’n laffe moord. Als er dan toch een voorlichtingscampagne moet komen, leer dat soort gastjes dan wat voor losers ze eigenlijk zijn dat ze hun vrouwelijke familieleden de heerlijke geneugten van seks niet gunnen. Want de redenen van eerwraak: daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Die gastjes zijn natuurlijk hartstikke bang dat al die vrouwen merken wat voor waardeloze minnaars zij eigenlijk zijn. Dat die vrouwen van zo’n leuke vrijgezel als ik de hele Kama Sutra voor hun kiezen krijgen en dan gaan klagen als Mr. Eerwraak al na een paar minuten zijn goedje loost en als een blok in slaapt valt.

En ja... ik moet eerlijk toegeven: het idee dat je eigen zus met allemaal klodders sperma aan de gang is, geile likkende mannen rondom zich verzameld heeft en wie weet met wat voor hulpmiddeltjes allemaal aan de gang is, dat is ook voor zo’n Brabantse boerenlul als ik niet de meest prettige gedachte. En ik heb niet eens een zus! Maar zo wil ik ook niet op de hoogte zijn van alle seksuele verrichtingen van al mijn ex’en en wens ik er ook niet aan te denken wat mijn eigen ouders eigenlijk hebben gedaan zodat ik hier op aarde kwam. Maar als ik daarom de vriendjes van mijn ex’en wil gaan slaan of iemand vermoord die met wederzijdse instemming met een vrouwelijk familielid van me heeft gevreeën, dan doe ik niet aan zoiets stoers als eerwraak: dan ben ik gewoon een loser. Een man die een vrouw gaat slaan (of nog erger vermoord!)... ik vind het van eenzelfde triestheid als tijdens een vechtpartij blijven schoppen als iemand al op de grond is gevallen. Eerwraak...tsss... eer zit ‘m meestal niet in de daden, maar in de onthouding daarvan. Zo van... ‘dat is mijn eer te na’, snap je wel?

Dus pleit ik voor een overheidscampagne onder de titel: ‘Seks is leuk... ook voor je zus! Ook voor je ex! En ook voor de vrouw die je helemaal niet ziet staan, omdat ze wel iets beters kan krijgen!’ Maar ja... een ‘seks is leuk’-campagne: ik denk niet dat Balkenende daar snel mee op de proppen komt.

En dus blijf je zitten met het afhandelen van dat soort zaken in de justitiële hoek. Nou goed... Ik heb daar niet zo veel ervaring mee (Mannen die vrouwen slaan... ik ga er liever niet mee om), maar ik kan hier wel het verhaal vertellen van een zeer goede vriend, die ik voor de gelegenheid maar even Klaas zal noemen.

Klaas had jarenlang gezeik met de mensen van de huursubsidie. Hij had dat 3 jaar ontvangen en 5 jaar later kreeg hij ineens allemaal brieven van die instantie, waarin stond dat hij dat voor een groot deel terug moest betalen. Dat was onterecht, zo besliste ook de rechter waar de zaak na vele jaren eindelijk voorkwam, maar als ambtenaren je eenmaal van iets beschuldigen, kom je daar niet snel van af. Een hoop gezeik dus en Klaas was maar wat blij toen de rechter besloot dat hij gelijk had. Tot hij wéér een brief van de huursubsidie kreeg, waarmee het gezeik min of meer van voren af aan weer begon.

Omdat Klaas daar behoorlijk van flipte toen hij die brief kreeg, pakte hij een envelop, schreef daarop: ‘Aan de bloedzuigers van het IBS’, de afdeling die over huursubsidies gaat, schreef op de achterkant gewoon zijn eigen adres en deed er, naast een briefje over de gang van zaken, wat meel in dat hij uit de keuken haalde. Niet echt een slimme actie (Giel weet ook als geen ander hoe je daardoor in de problemen kan komen) en dat vond zijn vrouw nou ook. En dus stond Klaas diezelfde dag nog voor zessen te wachten bij de brievenbus, omdat hij graag de envelop terug wilde pakken die hij er ‘s ochtends in had gegooid. Maar helaas: er was al een eerdere lichting geweest en de brief was al onderweg naar Den Haag.

De vrouw die de brief met het meel had geopend, was er inderdaad behoorlijk door geschrokken. Alsof Al Quida het plotseling op de instantie van de Nederlandse huursubsidie had voorzien. En omdat het adres van Klaas gewoon achterop stond, moest hij een paar maanden later voorkomen bij de rechter. De rechter vond het een duidelijke, domme, ondoordachte actie, vond dat Klaas wel een oprechte excuusbrief naar de vrouw had gestuurd en Klaas werd veroordeeld tot 100 uur dienstverlening.

Nou had Klaas ook de zitting voor hem meegemaakt, waarin een andere man moest verschijnen voor zware mishandeling van zijn vrouw. De vrouw had rode striemen rond de nek als gevolg van wurging en de man had zijn vrouw geregeld getrapt en een paar keer met de vuist in haar gezicht geslagen. De dochter des huizes verklaarde dat zij daar niet meer van opkeek, omdat dat volgens haar wel vaker gebeurde. De man werd veroordeeld tot 60 uur dienstverlening: 40 uur minder dan Klaas.

Dus toen Klaas aan het einde van de zitting werd gevraagd of hij nog iets op zijn veroordeling te zeggen had, zei hij dat hij best wel stom was geweest. In plaats van een boze brief met meel te versturen, had hij blijkbaar beter de trein naar Den Haag kunnen nemen om daar een vrouwelijke medewerkster van de dienst helemaal in elkaar te beuken.

Eerwraak. Het is iets voor losers, maar het schijnt af en toe toch erg effectief te zijn.

Link:
* Nova-item over eerwraak.
* Telefoonnummers Blijf van m'n lijf- en vrouwenopvanghuizen. Just leave the motherfucker!