zondag 9 januari 2005

NetGoed Jaaroverzicht 2004
In de EssensiE behandelt D.C. Lama in de rubriek NetGoed sinds begin deze eeuw sites van (Nederlandse) undergroundbands, waarop je ook muziek van deze bands kunt beluisteren. In 2004 besteedde hij aandacht aan de volgende bands:

De David Gilmour Girls (een afsplitsing van Oil), Charlie Dée, Zola (spelen ook in Gem en Most Unpleasant Men), Drillem (www.drillem.com), Orcastrated, Uit de Sloot (punkrock uit Amsterdam), Day Six (symphonische metal uit Brabant), De Nihilisten ("Nederhop uit Vlaanderen"), Mimezine (nieuw album: Feed The Monkey), 365 days (leuk project met vreemde muzikale fragmenten voor iedere dag van het jaar), RA-X (electro), Fata Morgana (Nederhop), Laguerra ("hardcore en metal, gemixt met de ‘flow’ van hiphop en reggae"), Lowereast (hiphop uit Zuid-Oostelijk Nederland), Lowlands Alternative Music Archives (verzamelsite van Nederlandse undergroundbandjes, die -voor de goede orde- net zo min iets te maken heef met DC Lama als dat simplistische kutprogramma De Lama's), Amurka (grappig filmpje over Bush), The Shenanigans (ska uit Utrecht), Popronde (diverse bands), We vs Death (‘een instrumentale reis met trompet, gitaar, bas en drum; opbouwende soundscapes, sereen en melodieus met erupties van gitaargeweld’), Pikkatrillaz (Nederhop uit Maastricht), Noord Nederlands Taaltechnisch Offensief (de Nederhopgroep die onlangs in het nieuws was vanwege hun nummer over de IND), Mijnheer Jansen (punk), Rock Against Bush (het verzamelalbum met nummers tegen die cowboy), Krewcial (hiphop), Saunawest (punk rock 'n roll), Laberinto, Nas Drovje (ska), hiphopunited.nl, Fra Fra Sound (jazz), Chimney Brothers, Cancelled (metal), Elijah Kalswe & His Roots Reggae Team (roots reggae), Ware to end Hate ('trashmetaloscreamocore'), Gem ('operates at the crossroads where Oasis and the Strokes meet'), Rolf de Band (ska), The George Experience (funk), Ayreon (symfonische rock), Electric Barbarian (jazz met poëzie), The Skidmarks ('sixties garage punk rock 'n roll), Fedchenka (blues/pop/rock), My Sister Susan (lekker vrolijk), Radio Patapoe (bedreigde radio), Maximus Prime (hiphop), Reel (industrial dance metal), d'OPK (Nederhop), Orbis Pictus, Oké Dan, de Onderhonden (superieure Nederhop), Ska-d-lite (ska), de Jacobiberg (diverse bands), Mullhouse, Textures (progressieve metalband), Disconnect (Leidse hardcore/punk/hiphop/house/sample/metal-crossoverband), Assosinos Locos (punk, beïnvloed door andere stijlen, zoals metal en hardcore), Aloha Sluts en andere bands, VSOP (Nederhop), This Beautifull Mess (emopop uit Vlissingen), Met Tuiten, Rightful Owner, Aurys, CT Nation, League of Extra Ordinary Gentlemen en Marielle Woltring.

EssensiE is verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- en smartshops. Voor suggesties voor NetGoed in 2005, kun je mailen naar dclama@hotmail.com.