vrijdag 30 januari 2004

Ayaan
D.C. Lama weet al alles van speelgoed. (kijk anders even zelf naar die uitzending van Nova)

maandag 26 januari 2004

War on Drugs-journaal
D.C. Lama zit in de redactie van het Legalize! War on Drugsjournaal, dat iedere maand in EssensiE verschijnt. Gratis exemplaren worden uitgedeeld tijdens de Highlifebeurs van vrijdag 30 januari t/m zondag 1 februari in de Utrechtse Jaarbeurs.

Vrijdag draait Lama tussen 6 en 8 platen bij de stand van Legalize. Op andere dagen leest Lama op verzoek voor uit diverse ongepubliceerde bundels. Kom in ieder geval naar de stands van EssensiE, Legalize! en Silvy.

vrijdag 23 januari 2004

Sellouts

Zij heeft gekozen voor de Postbank.

En hij ook.

En hij schijnt ook iemand te zijn.

Een mailtje ontvangen als er weer nieuwe cartoons en columns op De Gezonde Roker verschijnen? Geef je dan op voor de nieuwsbrief.

maandag 19 januari 2004

Rob Oudkerk op De Gezonde Roker

In D.C. Lama's cartoon en in de column van Theo van Gogh.

woensdag 7 januari 2004

EssensiE van januari 2004

De EssensiE van januari 2004 (verkrijgbaar in de betere coffee-, grow-, smart- en headshops) is uit, met daarin uiteraard columns van D.C. Lama, Simon Vinkenoog, Giel Beelen, Arno Adelaars, Mokum en Def P.

In de rubriek Net Goed (gratis muziek via Internet) aandacht voor de sites van Met Tuiten, Rightful Owner, Aurys, CT Nation, League of Extra Ordinary Gentlemen en Marielle Woltring.

Verder: een interview met Danko Jones, een artikel over de mythe dat cannabis schrizofrenie veroorzaakt (psychiater Daniël van Dijk van kliniek Duin en Bosch: 'Dat is wetenschappelijk onjuist en heel schadelijk voor de mensen over wie het gaat.'), de strip van Spekkie Big en een verslag van de High Times Cannabis Cup 2003.

Lees ook het interview van Michiel van Hinsberg met de Zwolse dj Raymond K, die op beschuldiging van XTC-handel werd uitgeleverd aan Amerika:

'Het is wel een bizar verhaal, ja: een Amerikaanse gozer wordt op vliegveld JFK in New York opgepakt met duizenden pillen, maar ook wat platen en een dance magazine die hij gekocht had tijdens zijn verblijf in Zwolle. Hij heeft mij in dat magazine toen aangewezen alsof ik de leider van de hele operatie zou zijn. Ze hebben mij toen in Nederland laten oppakken als hoofdverdachte en die gozer gewoon laten gaan.'

Raymond K. zat anderhalf jaar vast in een Amerikaanse cel.

'Met 120 man lig je in een afgesloten ruimte zonder dat je gelucht wordt, met maar 1 wc en douche; er werden 'straatjes' gevormd door de stapelbedden: in het ene straatje 'wonen' dan de Jamaicanen, het andere de Aziaten, en verderop weer de Europeanen en Afrikanen, en je kunt maar beter in je eigen straatje blijven. De stank in het zaaltje was niet te harden, en ik heb echt 24 uur per dag mijn ogen moeten openhouden om mijn leven en mijn 'mannelijkheid' te bewaren, als je begrijpt wat ik bedoel... Ze slachten elkaar onderling gewoon af of verkrachten je.' enzovoorts enzovoorts.

Nieuw in EssensiE: het maandelijkse Legalize! War on Drugsjournaal.

maandag 5 januari 2004

Nieuwjaar

187 cartoons in het archief en vandaag weer een nieuwe cartoon op De Gezonde Roker: D.C. Lama vierde nieuwjaar in Floradorp.

zaterdag 3 januari 2004

D.C. Lamail

D.C. Lamail is het gratis onregelmatig verschijnende e-zine met cartoons, verhalen, strips en berichten van D.C. Lama. Om je aan te melden kun je mailen naar dclama@hotmail.com met als onderwerp 'Oh grote Lama, ik verheug me zo op uw nieuwe uitgave.'

donderdag 1 januari 2004

Nieuwjaar
Aflevering uit het Floris-feuilleton, door D.C. Lama. Het Floris-feuilleton verschijnt op ongeregelde tijden op deze site en in EssensiE.

‘Eigenlijk is het vandaag ook een beetje een bijzondere dag,’ zei Floris’ vrouw. Floris zuchtte. Hij had zich er gisteren al doorheen geslagen en kende zelfs al de woorden die nog zouden volgen. Zijn vrouw had de overgebleven oliebollen weer opgewarmd en ging naast hem op de bank zitten. ‘Eén januari, de eerste dag van het nieuwe jaar.’ Haar hoofd zat vol gedachten die ze een dag eerder al had uitgesproken. ‘Een nieuw jaar biedt weer allerlei mogelijkheden,’ zoiets deed zo’n datum met haar geest.

Floris had haar gisteren al de gelegenheid gegeven om dergelijke clichés uit te spreken en vond dat voor de komende 365 dagen wel weer genoeg. ‘Houd eens op, zeg,’ zei Floris en greep naar zijn shagbuil, dat was nog altijd gezonder dan op dat tijdstip de televisie aan te zetten. Hij had er nog wel even aan gedacht om op deze datum te stoppen met roken, maar had zijn kont tegen de krip gegooid toen de overheid maar door bleef zeiken. Hoe nutteloos Floris’ leven misschien ook was; het verzet kon altijd op hem rekenen. Was hij het tenslotte niet geweest die de avond ervoor weigerde vuurwerk af te steken? De hele maatschappij kon hem misschien aanpraten dat dat ‘erbij hoorde’; Floris dacht tenminste nog een beetje zelf na.

Het was zijn vrouw geweest die voor oliebollen en nepchampagne had gezorgd, niet hij. Gelukkig had Floris de belachelijkheid daarvan met enkele rake opmerkingen weten te typeren, hoewel zijn vrouw daar emotioneler op reageerde dan hij had verwacht. ‘Daarom zitten wij hier nou altijd met z’n tweeën!’ had ze bijna krijsend geschreeuwd, waarna Floris had besloten er geen woord meer aan vuil te maken. ‘Gelukkig nieuwjaar,’ had hij haar zelfs met zijn meest charmante glimlach toegewenst en om twaalf hadden ze zelfs enkele tellen met de lippen tegen elkaar gestaan.

Nu, vijftien uur later, vond ze het nog steeds gezellig. ‘Is er iets op televisie?’, vroeg ze met zin om te kijken. Floris maakte een onbestemd geluid. Zolang zij de buis had aangezet, kon hij met gegronde redenen commentaar leveren op het gebodene. Zo ging dat vorig jaar en zo zou dat altijd blijven gaan, zo wist Floris zeker. Vandaag was verder geen bijzondere dag.