woensdag 15 december 2004

De Gestopte Rokers
"Ik gun u van harte uw bijverdiensten. U zult ze vast wel nodig hebben om de winter door te komen. (...) Kijk, verkeerde journalisten (en advocaten) heb je overal en zijn van alle tijden. U hoeft daar de deur niet voor uit. Daar moeten we ook niet moeilijk over doen."

Aldus Paul Ruys op De Gestopte Roker, een site die (naar eigen zeggen):

"in de geest van Theo van Goghs De Gezonde Roker de strijd voor het werkelijk vrije woord gaat voortzetten. Ons enige mission statement is: wij schrijven wat wij willen zeggen en niet wat elites en/of andere duistere machten verordonneren, zoals de gevestigde media steeds consequenter doen."

Een team van enkele oud-medewerkers van De Gezonde Roker (waartoe ook D.C. Lama tussen 1999 en 02/11 behoorde) heeft een zak geld van Oscar Hammerstein aangenomen en gaf de advocaat prompt een plek om zijn stukjes te publiceren. Allemaal in de geest van Theo uiteraard: voor het vrije en onafhankelijke woord! Jawohl, Herr Hammerstein.

Micha Kat, Pamela Hemelrijk, Gregorius Nekschot, Bernadette de Wit, Paul Ruys, Paul van Buitenen, Alberta Opoku, ene Ivo Renkema en ene Bram Posthumus... allen op www.degestopteroker.nl

D.C. Lama rookt daarentegen nog steeds. Als een ketter!