woensdag 10 november 2004

EssensiE nummer 89

Nieuwe gedachten over de dood van Theo van Gogh, de media, de claimers en de verwarring volgen binnenkort op www.dclama.nl. Maar ook de reguliere shit gaat gewoon door: de EssensiE van november is uit.

Met daarin uiteraard de columns van:

Def P.
Simon Vinkenoog
Giel Beelen
Arno Adelaars
Mokum
onze hoofdredacteur
en
D.C. Lama's verhaal 'Snaren'.

Verder: een interview met Franklin Zwiers, die om bizarre redenen wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten (zie ook het artikel in Spits), een interview met De La Soul, een cursus hasj-maken, een terugblik op de demonstratie van 2 oktober en een artikel over de High Times Cup (21 t/m 26 november in Amsterdam).

Uiteraard ontbreken ook de brancheberichten niet: van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de stichting Patientenbelangen Medische Marihuana, de Stichting Rokersbelangen, de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops en het war on drugsjournaal van Stichting Legalize!

In de rubriek Net Goed (gratis muziek via Internet) aandacht voor de sites van Uit de Sloot (punkrock uit Amsterdam), Day Six (symphonische metal uit Brabant), De Nihilisten ("Nederhop uit Vlaanderen"), Mimezine (nieuw album: Feed The Monkey) en 365 days (leuk project met vreemde muzikale fragmenten voor iedere dag van het jaar).

Niet te vergeten: de strip van Spekkie Big, de beste kweektips en de belangrijkste krantenknipsels op drugsgebied.

Het interview dat EssensiE een tijd geleden met Theo van Gogh had, is ook online gezet. Met daarin onder andere de opmerking:

”Waarom zou je coke niet legaliseren en hasj wel? Het verstand dient toch altijd voorop te staan. Met een houding van ‘ik zie niks en ik weet niets’ bereiken we tegelijkertijd ook absoluut ‘niets’. (...) Niet door te verbieden, maar juist door algehele legalisering kunnen de risico’s voor de volksgezondheid worden beperkt.” (Theo van Gogh)

Lees het complete interview via: www.essensie.nl

EssensiE is verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- en smartshops.