woensdag 4 augustus 2004

EssensiE nummer 86
De nieuwe EssensiE (nummer 86) is uit en verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- en smartshops.

Journalist Derrick Bergman verzamelde 'de domste van Donner', en dat zijn er nogal wat. Wie op basis van argumenten probeert aan te tonen dat legalisering van drugs niet de beste optie is, vervalt tenslotte vanzelf in priepraat: 'Daarom is het ook niet, wat in de Cannabisbrief staat, een beleid van: laten we de coffeeshops terugdringen, althans laten we ze sluiten waar we ze nu hebben, maar laten we de ontmoediging en de ontwikkeling zoals die al in gang gezet is van het steeds verder reduceren van het aantal, laten we dat vooral voortzetten, met dien verstande, met de parameter dat dat niet moet betekenen dat de overlast door straathandel, die parameter vind ik geldig, want dat is inderdaad een punt waarvan je kunt zeggen: luister eens, dit is een geldig punt.'

Verder schreef Derrick nog een artikelen over buitenwiet, The Doors en over skalegende Toots Hibbert (Toots & The Maytalls). Hoofdredacteur Michiel van Hinsberg sprak reggae-artiest Jimmy Cliff en ging zoals ieder jaar naar het Hiltonhotel om de dood van Herman Brood te herdenken.

Ook August de Loor van Adviesbureau Drugs komt in de EssensiE van augustus aan het woord: 'Een intensivering van de aanpak van de kleine (thuis) kwekers is af te raden. De samenwerking tussen politie en elektriciteitsbedrijven, gericht op opsporing van kwekers die puur uit winstbejag illegaal stroom aftappen met het risico van brandgevaar voor de omwonenden, heeft er alleen maar toe geleid dat steeds meer kwekers dit zijn gaan doen, niet uit winstbejag, maar om niet gepakt te worden!'

Verder natuurlijk de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de stichting Patientenbelangen Medische Marihuana, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

In het War on Drugs-journaal van Stichting Legalize! (onder redactie van Derrick Bergman, Job Joris Arnold en D.C. Lama) berichten uit de hele wereld (China 'vierde' met 17 executies World Anti-Drug Day, Amerikaanse rechters openen een site tegen de onzinnige war on drugs, Sri Lanka start met medicinale marihuana en nog veel meer), de column van De Legalees en een cartoon van de geweldige cartoonist Gnoe.

In D.C. Lama's muziek op Internet-rubriek Net Goed aandacht voor de sites van het Noord Nederlands Taaltechnisch Offensief (de Nederhopgroep die onlangs in het nieuws was vanwege hun nummer over de IND), Mijnheer Jansen (punk), Rock Against Bush (het verzamelalbum met nummers tegen die cowboy), Krewcial (hiphop) en Saunawest (punk rock 'n roll).

Ook de vertrouwde strip van Spekkie Big is in het blad te vinden, net als een cursus bier brouwen, Lieve Mona (kweekvragen), een artikel over Mediwiet en de uitgebreide knipselkrant vol drugsberichten en schrikbarende verhalen over gezinnen die dakloos worden, omdat ze misschien wel voor jouw coffeeshop kweken!

And last but not least: de columns van D.C. Lama, Def P, Mo El-Fers, Arno Adelaars, Giel Beelen, Simon Vinkenoog en onze hoofdredacteur. Als de vormgevers Sanne van Schie en Dennis Karpes een beetje meewerken, zijn deze binnenkort ook weer online te lezen.

Site van EssensiE: www.EssensiE.nl