maandag 5 juli 2004

Conferentie
Onderstaande 'conversatieverhaaltje' van D.C. Lama werd ergens in 1998, 1999 of misschien zelfs wel in 2000 in Zone 5300 geplaatst, maar is in deze tijden van "Belangrijke Mannen in Nederland" nog best aardig om eens te plaatsen.

- ‘Onder de titel “Democratische wegwijzer voor de eenentwintigste eeuw” wordt dit weekend in Brussel een conferentie gehouden. We praten daarover met de heer W. van de Vleut, ambtenaar van het Europees Parlement en één van de organisatoren. Meneer van de Vleut, het thema klinkt heel belangrijk.’
= ‘Het is ook heel belangrijk. Er komen namelijk heel veel belangrijke mensen, zo niet dè belangrijkste mensen.’
- ‘Wat gaat er gebeuren?’
= ‘Er wordt drie dagen geconfereerd in de mooiste gebouwen van Brussel en ‘s avonds slapen ze in de meest chique hotels van de stad.’
- ‘En wat is het programma?’
= Vrijdagmiddag komen de deelnemers aan en worden zij ontvangen met een drankje, waarna een diner wordt gehouden. Zaterdag is er ontbijt, lunch en diner en wordt de dag afgesloten met een gala. Zondag is er een vergelijkbaar programma.’
- ‘En waar wordt over gesproken?’
= ‘Tja. Democratie, hè. Dan mag iedereen gewoon zeggen wat ie wil.’