maandag 12 april 2004

Zone 5300
De nieuwe Zone 5300 is uit. Met o.a. Haagse Harry, Djanko, Strandman, Marcel Ruijters ('De Bush-Nazi-connectie'), Spekkie Big en het verhaal 'winkeldineetje' van D.C. Lama:

Winkeldineetje
Door D.C. Lama

Wilfried was rijk, daar maakte hij ook geen geheim van. Hij was net iets ouder dan ik, maar werkte in de vastgoedsector in plaats van iets vaags in de kunsten te doen en verdiende daarom aanmerkelijk meer dan ik. Omdat hij altijd zo smakelijk om mijn cartoons kon lachen, had hij mij via e-mail uitgenodigd voor een diner en borrel in een chique tent in mijn eigen stad. Omdat ik altijd nog kon beslissen dat ik ineens heel dringend weg moest en hij sowieso alles zou betalen, was ik op zijn uitnodiging ingegaan. Dressed in black liep ik de afgesproken toko binnen: een kille met lichtkleurig hout betimmerde ruimte, waar klinkend servies op beschaafde wijze boven de conversaties uit te horen was. Ik gooide mijn fietssleutels een paar keer met mijn rechterhand omhoog en zag dat ik gewenkt werd door een man in een ronde fauteuil aan een tafeltje in de hoek. Wilfried was gekleed in een keurig pak van enigszins maffiose snit. Type ‘hard werken, gezond verstand, een beetje geluk en langzaam maar zeker zoekend naar een diepere betekenis van het leven’.

‘Ik maak nooit cartoons in opdracht, dus verwacht er zelfs geen als ik je hele portemonnee heb opgezopen,’ zo groette ik hem. Wilfried was opgestaan en schudde mij vriendelijk de hand: ‘Er zitten plastic kaartjes in mijn portemonnee die dat onmogelijk maken. Zelfs als we zouden besluiten naar de andere kant van de wereld te vliegen en daar verder te drinken.’ Lees verder in Zone 5300, voorjaar 2004. Voor verkoopadressen: klink hier.

Het verhaal is geillustreerd door Ottograph, die eerder ook de graphics maakte voor het door D.C. Lama bedachte computerspel het van de grond af!-labyrint.

Website Zone 5300: www.zone5300.nl