woensdag 28 april 2004

Goed, het goede zaad doen we in
maart, april, mei in de grond

(Nederwiet - Doe Maar)

PERSBERICHT:
LEGALIZE! MOEDIGT CANNABISROKERS AAN WIETZAADJES TE PLANTEN


Met een ballonnenactie bij het Haagse Binnenhof zal Stichting Legalize! op maandag 3 mei cannabisgebruikers aanmoedigen wietzaadjes te planten. Het houden van vijf plantjes is in Nederland de enige wijze om zonder opsporingsproblemen cannabis te kweken en mei is de laatste zogenaamde ‘plantmaand’. Om deze gelegenheid niet ongemerkt voorbij te laten gaan, worden er om 16.00 uur ballonnen met zaadjes van de cannabisplant opgelaten. Dichter des vaderlands Simon Vinkenoog zal tijdens deze actie een gelegenheidsgedicht voorlezen. Legalize! demonstreert hiermee tevens tegen het repressieve drugsbeleid van het kabinet.

Stichting Legalize! is van mening dat het repressieve beleid van het kabinet Balkenende onverstandig is. Ondanks de roep om een liberaler beleid door bijvoorbeeld rechters, artsen, politie, hulpverleners en verenigingen van drugsoverlast, houdt de regering vast aan het law & order-principe, dat gedoemd is te mislukken. Toch wil Legalize! de ruimte waarin cannabis op legale wijze geproduceerd kan worden ten volle benutten. Wie over een tuintje of balkon beschikt, kan met weinig inspanning in zijn eigen cannabis voorzien. Wie in maart, april, mei de zaadjes in de grond stopt, kan in het najaar oogsten. In principe kan daarbij het nummer Nederwiet van Doe Maar als handleiding worden gebruikt, maar op de site van Legalize! (www.legalize.net) is vanaf 3 mei nog een stuk uitgebreider te lezen waar men rekening mee moet houden.

Spread the seed
De zaadjes worden aan de ballonnen bevestigd met speciale oplosbare theezakjes, zodat de zaadjes na landing ook daadwerkelijk tot planten kunnen uitgroeien. Deze zogenaamde spread the seed-acties bestaan al langer: er zijn zelfs speciale zaden ontwikkeld die via deze manier van verspreiding de beste kans hebben om te ontkiemen.

Simon Vinkenoog
De ballonnen worden op maandag 3 mei om 16.00 uur losgelaten op het Buitenhof (bij het Binnenhof) in Den Haag. Schrijver en cartoonist D.C. Lama zal de gelegenheid inleiden; Dichter des Vaderlands ad interim Simon Vinkenoog zal een gelegenheidsgedicht voorlezen.

Million Marijuana March
De actie valt samen met de Million Marijuana March, waarbij wereldwijd in meer dan honderd steden gedemonstreerd wordt voor de normalisering van cannabis. Legalize! organiseert haar jaarlijkse demonstratie tegen de war on drugs zoals gebruikelijk begin juni. Op zaterdag 5 juni vindt de streetrave in Amsterdam plaats; een dag eerder het debat.

***
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Legalize!: lama@legalize.net

Links:
Legalize! www.legalize.net
Million Marijuana March www.millionmarijuanamarch.org
Simon Vinkenoog www.simonvinkenoog.nl

SPREAD THE FLYER