woensdag 7 januari 2004

EssensiE van januari 2004

De EssensiE van januari 2004 (verkrijgbaar in de betere coffee-, grow-, smart- en headshops) is uit, met daarin uiteraard columns van D.C. Lama, Simon Vinkenoog, Giel Beelen, Arno Adelaars, Mokum en Def P.

In de rubriek Net Goed (gratis muziek via Internet) aandacht voor de sites van Met Tuiten, Rightful Owner, Aurys, CT Nation, League of Extra Ordinary Gentlemen en Marielle Woltring.

Verder: een interview met Danko Jones, een artikel over de mythe dat cannabis schrizofrenie veroorzaakt (psychiater Daniƫl van Dijk van kliniek Duin en Bosch: 'Dat is wetenschappelijk onjuist en heel schadelijk voor de mensen over wie het gaat.'), de strip van Spekkie Big en een verslag van de High Times Cannabis Cup 2003.

Lees ook het interview van Michiel van Hinsberg met de Zwolse dj Raymond K, die op beschuldiging van XTC-handel werd uitgeleverd aan Amerika:

'Het is wel een bizar verhaal, ja: een Amerikaanse gozer wordt op vliegveld JFK in New York opgepakt met duizenden pillen, maar ook wat platen en een dance magazine die hij gekocht had tijdens zijn verblijf in Zwolle. Hij heeft mij in dat magazine toen aangewezen alsof ik de leider van de hele operatie zou zijn. Ze hebben mij toen in Nederland laten oppakken als hoofdverdachte en die gozer gewoon laten gaan.'

Raymond K. zat anderhalf jaar vast in een Amerikaanse cel.

'Met 120 man lig je in een afgesloten ruimte zonder dat je gelucht wordt, met maar 1 wc en douche; er werden 'straatjes' gevormd door de stapelbedden: in het ene straatje 'wonen' dan de Jamaicanen, het andere de Aziaten, en verderop weer de Europeanen en Afrikanen, en je kunt maar beter in je eigen straatje blijven. De stank in het zaaltje was niet te harden, en ik heb echt 24 uur per dag mijn ogen moeten openhouden om mijn leven en mijn 'mannelijkheid' te bewaren, als je begrijpt wat ik bedoel... Ze slachten elkaar onderling gewoon af of verkrachten je.' enzovoorts enzovoorts.

Nieuw in EssensiE: het maandelijkse Legalize! War on Drugsjournaal.