dinsdag 30 december 2003

Laatste cartoons op De Gezonde Roker

D.C. Lama rookt gewoon in de achterste coupe.

D.C. Lama wist hem een stuk gemakkelijker te vinden.

D.C. Lama heeft die man ook op zondag al eens gezien.

Op de hoogte blijven wanneer er een nieuwe cartoon van D.C. Lama is verschenen en/of nieuwe columns van o.a. Theo van Gogh, Ebru Umar, Bernadette de Wit, Pamela Hemelrijk, Paul Ruijs en Micha Kat? Geef je dan op voor de gratis nieuwsbrief.

donderdag 25 december 2003

Cartoon uit 1999

Prettige dagen!

maandag 15 december 2003

Prinses Analia

D.C. Lama is ook heel erg blij.

Verder nieuw op De Gezonde Roker: een column van Theo van Gogh over "Grettagate" (de verboden column van Luuk Koelman) en artikelen van Paul Ruijs, Bernadette de Wit, Pamela Hemelrijk, Alberta Opoku, Micha Kat, Ebru Umar en nog meer Theo van Gogh.

zaterdag 13 december 2003

EssensiE nummer 78

De EssensiE van december is nog niet online, maar al wel verkrijgbaar in de betere coffee-, grow-, smart- en headshops.

Met daarin (naast de columns van Def P, Simon Vinkenoog, D.C. Lama, Arno Adelaars, Giel Beelen en Mo El-Fers) een overzicht van het War on Drugs-rampjaar 2003, een interview met Dikke Dennis, het jaarlijkse logospel, een kerstverhaal van Derrick Bergman en een artikel over Tommy Chong (van Cheech & Chong), die tot negen maanden cel en 20.000 dollar boete werd veroordeeld vanwege de DEA-operaties 'Pipe Dreams' en 'Manhunter'. Chong verkocht waterpijpen via het internet. 'Mensen die drugsparafernalia verkopen zijn in essentie niets anders dan drugsdealers' aldus DEA-officier John Brown, die er steeds beter in slaagt een zo'n groot mogelijk deel van zijn landgenoten in de bak te smijten.

In de rubriek Net Goed (gratis muziek via Internet) aandacht voor de sites van Oh Jay (hiphop), Bonanska (ska), Kattekwaad (Nederhop) en Grote Prijs-deelnemers Skiggy, Toprak, Mass of Critics (alle drie categorie Hiphop/RnB) en Peter Buijsman (singer/songwriter)

Seven Eleven

Nog meer muziek op Internet: op Musician.nl staat een recensie van het album 'Hot 'n Funky' van de Nederlandse funkband Seven Eleven.

Via Musician.nl zijn overigens nog altijd drie verhalen van D.C. Lama als mp3 te downloaden:

Sterke Punten (1,44 Mb, 1:34 min)

De Eerste Keer (4,02 Mb, 4:23 min)

WK Blowen (5,57 Mb, 6:05 min)

Ook de speciale versie van het verhaal De Alien is nog steeds te beluisteren. Deze bewerking met Gonzo en Enec verschijnt ook op het album van Zowiezo. Check Musician.nl voor meer info over dit nummer.

De Alien (5,77 Mb, 6:18 min)

dinsdag 9 december 2003

Laatste exemplaren 'Ochtendgal'

De laatste exemplaren van 'Het Ochtendgal van D.C. Lama' (uitgeschreven radiocolumns voor het programma van Giel Beelen op 3FM) zijn verkrijgbaar bij Nieuwscentrum Atheneum aan het spui te Amsterdam. Wees er snel bij, want dit exclusieve bundeltje wordt niet herdrukt.

maandag 8 december 2003

Koninklijk kind
aflevering uit het Florisfeuilleton.
Door D.C. Lama

‘Het is een meisje,’ zei Floris’ vrouw. Vanuit de bijkeuken keek ze de garage in, waar Floris met zijn belangrijkste bijdrage aan het huishouden bezig was: de lege flessen. Hij had de twee uitpuilende dozen met oud papier op elkaar gezet, zodat hij de lege wijnflessen, de bierflesjes en de lege potjes kwijt kon in de ruimte tussen de dozen en de lege kratten. Floris was er al bijna een uur mee bezig, maar kon er zijn gedachten ook altijd zo heerlijk de vrije loop bij laten. Hij was er vaak mee bezig als er niets interessants op de televisie was.
‘Wie is een meisje?’ vroeg Floris.
‘De dochter van Maxima!’ riep zijn vrouw enthousiast: ‘Het is op tv!’

Floris zette voorzichtig een stap tussen de lege flessen vandaan en liet het nieuws op hem inwerken. Was dat voor vandaag gepland? Hij was juist zo blij dat er een dag zonder actualiteiten op het programma stond. Hij was zelfs even naar buiten geweest om te kijken hoe het daar was en stond alweer een tijdje heerlijk met de flessen te rommelen. ‘Een kind van het Koninklijk Huis,’ dacht Floris en wilde daar een cynische grap over maken. ‘Eindelijk een Oranje zonder besmet verleden’ of zoiets, maar dat vond Floris dan weer net te flauw.

‘Kom je kijken?’ vroeg zijn vrouw en liep met een grote glimlach op haar gezicht naar de huiskamer. Dit was een gebeurtenis die hen bond. Normaliter wilde Floris alleen actualiteitenprogramma’s en interessante documentaires kijken en keek zij altijd naar regelrechte kutprogramma’s, maar het Koninklijk Huis was ook actualiteit, zo wist Floris’ vrouw. ‘Als ze maar niet de hele avond veel te blij gaat doen,’ dacht Floris en schoof de flessen met zijn schoenen een beetje bij elkaar. Uit het wijnrek trok hij een fles bordeaux die hij zou openen vanwege de geboorte. Als hij dan toch weer de hele avond voor de buis zou zitten, kon hij net zo goed gaan drinken.

Het Florisfeuilleton verschijnt op onregelmatige basis op deze site en bijvoorbeeld in EssensiE.

D'66

D.C. Lama kleurt helemaal niets.

donderdag 4 december 2003

Legalize! zoekt vrijwilligers

Legalize! organiseert sinds 1997 jaarlijks een street rave tegen de drugsoorlog. Afgelopen jaar was voorafgaand aan deze rave een discussie georganiseerd met tal van prominente sprekers. De komende jaren wil Legalize! zich ontwikkelen tot een (nog) professionelere organisatie. Zij wil haar activiteiten uitbreiden, samenwerking zoeken met andere maatschappelijke organisaties en inspringen op de actualiteit via o.a. een nieuw op te richten tijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

dinsdag 2 december 2003

Zone 5300

De nieuwe Zone 5300 (tijdschrift voor strip, cultuur en curiosa) is uit. Met daarin van D.C. Lama een ultrakorte column en een recensie van de cd van de Nederlandstalige skaband De Hardheid.

Urban

Ook is er een nieuwe Urban (Nightlife, Culture & Entertainment) verschenen. Met daarin -naast een column van D.C. Lama- een column van Floor van Praag en artikelen over o.a. Moloko, Laidback Luke, Quentin Tarantino, Mazzo's Raymond in 't Veld en Mary J. Blige. Urban wordt gratis verspreid via stedelijke uitgaansgelegenheden.