donderdag 27 november 2003

Columns op www.essensie.nl

Verhalen van D.C. Lama zijn iedere maand te lezen in EssensiE (verkrijgbaar in de betere coffee-, grow-, smart- en headshops.)

De column is echter ook online te lezen, klik daarvoor hier.

Ook de andere columns staan iedere maand op de EssensiE-site:
Simon Vinkenoog
Giel Beelen
Arno Adelaars
Mokum
Def P.

maandag 24 november 2003

Commissie Betuwelijn

D.C. Lama's lijn is nog wel steeds rendabel.

vrijdag 21 november 2003

Drie verhalen als mp3

Luister naar verhalen van D.C. Lama (uit de bundel Wieteratuur) in mp3-formaat:

Sterke Punten (1,44 Mb, 1:34 min)

De Eerste Keer (4,02 Mb, 4:23 min)

WK Blowen (5,57 Mb, 6:05 min)

Ook de speciale versie van het verhaal De Alien is nog steeds te beluisteren. Deze bewerking met Gonzo en Enec verschijnt ook op het album van Zowiezo. Check Musician.nl voor meer info over dit nummer.

De Alien (5,77 Mb, 6:18 min)

De verhalen zijn opgenomen bij de Secretaris en gratis te downloaden dankzij Musician.nl.

woensdag 19 november 2003

Optredens

donderdag 20 november FF Bijschaven in Flitz, Rozenstraat 15 Utrecht (aanvang 22.00 uur, zie www.kaasschaafcollecief.nl)

donderdag 27 november Cult Shock in P60, Stadsplein 100a Amstelveen (aanvang 20.30 uur, zie www.p60.nl)

maandag 17 november 2003

Nieuwe cartoon op de site van Theo van Gogh

179 cartoons in het archief, maar vandaag alweer een nieuwe cartoon: D.C. Lama's cartoons hangen uitgeprint in Huis ten Bosch.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe verhalen, cartoons, optredens en boekjes van D.C. Lama? Geef je dan op voor D.C. Lamail en stuur een mailtje naar dclama@hotmail.com met als onderwerp 'Ik vind je beter dan Harry Mulisch.'

zondag 16 november 2003

Cartoon voor Luuk Koelman

Afgelopen vrijdag heeft Metrocolumnist Luuk Koelman het kort geding verloren dat Gretta Duisenberg tegen hem had aangespannen. Koelman moet de column -die net zo duidelijk fictie is als een willekeurige aflevering van de Smurfen- op straffe van duizend euro per dag van zijn site verwijderen en een half jaar lang een rectificatie plaatsen, waarin hij zegt een denigrerend en seksistisch portret van Duisenberg te hebben geschetst. Bovendien moet de columnist de vrouw van de topman € 989,16 betalen, waarvan € 703,- aan procureurssalaris. (zie het vonnis.)

De column is nog niet verwijderd van Koelmans site en via deze link te lezen. Er is daar (onderaan de pagina) ook een cartoon van D.C. Lama n.a.v. deze zaak te zien.

Via www.stopdebezetting.nl kunt u overigens nog altijd protest aantekenen tegen de onderdrukking van Palestijnen.

zaterdag 15 november 2003

Releaseparty Wieteratuur uitgesteld

Voor de duidelijkheid: de releaseparty van Wieteratuur (oorspronkelijk gepland voor woensdag 19 november) is met onbepaalde tijd uitgesteld.

dinsdag 11 november 2003

Optredens

donderdag 13 november Crea theater Amsterdam www.degullelach.nl

dinsdag 18 november Theater De Engelenbak, Amsterdam www.engelenbak.nl (D.C. Lama zingt tevens het nummer 'Wat doe je eraan?' met de Bak Band.)

maandag 10 november 2003

Discussie

Zou Balkenende dit soms bedoelen? Of ging het over dit, dit, dit, dit of dit misschien? Zou het anders nog over dit gaan? Of over dit, dit, dit, dit, dit, dit, dit, dit of dit?

Anyway: Op De Gezonde Roker staat weer een nieuwe cartoon:
D.C. Lama houdt wel van een goede discussie.

(Ter vergelijking: de cartoon van 25 oktober 2001)

maandag 3 november 2003

Het Ochtendgal van D.C. Lama

Exclusief verkrijgbaar bij Nieuwscentrum Atheneum aan het Spui te Amsterdam: Het Ochtendgal van D.C. Lama, bundel met columns voor het programma van Giel Beelen op 3FM tussen september 2002 en augustus 2003.

Nieuwe cartoon op De Gezonde Roker

Dealers na 9 jaar weg uit de Pauluskerk (Verschijnt ook in LSD-nieuws, de uitgave van het Landelijk Steunpunt Drugsgebruikers)