zaterdag 13 december 2003

EssensiE nummer 78

De EssensiE van december is nog niet online, maar al wel verkrijgbaar in de betere coffee-, grow-, smart- en headshops.

Met daarin (naast de columns van Def P, Simon Vinkenoog, D.C. Lama, Arno Adelaars, Giel Beelen en Mo El-Fers) een overzicht van het War on Drugs-rampjaar 2003, een interview met Dikke Dennis, het jaarlijkse logospel, een kerstverhaal van Derrick Bergman en een artikel over Tommy Chong (van Cheech & Chong), die tot negen maanden cel en 20.000 dollar boete werd veroordeeld vanwege de DEA-operaties 'Pipe Dreams' en 'Manhunter'. Chong verkocht waterpijpen via het internet. 'Mensen die drugsparafernalia verkopen zijn in essentie niets anders dan drugsdealers' aldus DEA-officier John Brown, die er steeds beter in slaagt een zo'n groot mogelijk deel van zijn landgenoten in de bak te smijten.

In de rubriek Net Goed (gratis muziek via Internet) aandacht voor de sites van Oh Jay (hiphop), Bonanska (ska), Kattekwaad (Nederhop) en Grote Prijs-deelnemers Skiggy, Toprak, Mass of Critics (alle drie categorie Hiphop/RnB) en Peter Buijsman (singer/songwriter)

Seven Eleven

Nog meer muziek op Internet: op Musician.nl staat een recensie van het album 'Hot 'n Funky' van de Nederlandse funkband Seven Eleven.

Via Musician.nl zijn overigens nog altijd drie verhalen van D.C. Lama als mp3 te downloaden:

Sterke Punten (1,44 Mb, 1:34 min)

De Eerste Keer (4,02 Mb, 4:23 min)

WK Blowen (5,57 Mb, 6:05 min)

Ook de speciale versie van het verhaal De Alien is nog steeds te beluisteren. Deze bewerking met Gonzo en Enec verschijnt ook op het album van Zowiezo. Check Musician.nl voor meer info over dit nummer.

De Alien (5,77 Mb, 6:18 min)