donderdag 9 oktober 2003

EssensiE nummer 76

De EssensiE van oktober ligt nu in de betere coffee-, smart- en growshops, of -wanneer je voor slechts 26 euro een abonnement hebt genomen- in je brievenbus.

Met deze maand -naast natuurlijk de columns van Arno Adelaars, Def P, Simon Vinkenoog, Mokum, Giel Beelen en D.C. Lama, de brancheberichten van het Platform Cannabisdetailisten Nederland, de Bond van Cannabisdetailisten en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops- een interviews van Michiel van Hinsberg met Hans van den Hurk ("Mister Smartshop"), Keith Caputo (Life of Agony) en Femke Halsema (Groen Links).

Enkele uitspraken van Halsema in EssensiE:


Ze zouden moeten ophouden met het oprollen van al die thuiskwekerijtjes, dat heeft toch niets met misdaadbestrijding te maken. (...)

Als je dan verder kijkt naar de aanhoudende populariteit van XTC, dan kun je dat ook maar beter van de lijst van harddrugs afhalen, want alle incidenten en narigheid zijn juist veroorzaakt door de illegaliteit ervan, hebben we nu wel gezien. Zolang XTC illegaal blijft, vind ik het van levensbelang dat er op z'n minst goed getest wordt op houseparty's, maar dat mag ook al niet meer. Qua volksgezondheid moet er dus echt iets gebeuren, het gebruik zal er immers niet minder op worden, maar de risico's worden door de illegaliteit alleen maar groter. XTC staat pas sinds kort op de lijst van harddrugs, dus van een 'historische fout' kan nog geen sprake zijn. Dat moet best nog terug te draaien zijn vinden wij.

In de rubriek Net Goed (gratis muziek op Internet) aandacht voor de sites van Kirke, Pete Philly, Junkie XL en The Cathup Squad. En nog een site vol tv- en reclametunes: TV-land.