donderdag 3 april 2003

Prijsvraag
stuur je antwoorden naar info@pvda.nl.

1. Bij welk bedrijf werkte Wouter Bos voordat hij bij de PvdA kwam?
2. Bij welk bedrijf werkt Wim Kok momenteel als commissaris?
3. Welk Nederlands bedrijf staat te popelen om te investeren in Irak?
4. Rara, het PvdA-standpunt inzake Irak?

Aanwijzing: Drie van de vier antwoorden lijken verrekte veel op Hell.

EssensiE
De EssensiE van april (nummer 70) ligt weer in de betere coffee-, grow- en smartshops. Met deze maand o.a.: een interview met Flip Kowlier ('t Hof van Commerce), deel 2 van een serie over buitenkweken en een overzicht van maatregelen om Amsterdam net zo'n gezellig dorp te maken als Schin op Geul. Verder natuurlijk de columns van Def P, Simon Vinkenoog, Giel Beelen, Arno Adelaars, Mokum en ondergetekende.

In de rubriek Net Goed aandacht voor de sites van Braaf, Stuck in a Day, Brainpower, JP den Tex en Looptroop.

Sars
Het Ochtendgal van D.C. Lama van 3 april 2003 (iedere donderdagochtend op 3FM in het programma van Giel Beelen.)

De lente is weer begonnen en dus herinner ik u graag even aan het nummer van Doe Maar met de regel: ‘Het groene zaad doen we in maart, april, mei in de grond.' Dan hoeft u het cannabisplantje verder namelijk nog slechts van zon en water te voorzien, bemoedigend toe te spreken en dan is het september en tijd voor de oogst.

Verder betekent de lente, op dagen dat het geen mooi weer is, vooral het gezever van mensen dat ze binnenkort weer op vakantie gaan. Dat ze daar wel aan toe zijn en dat ze dit jaar hebben besloten om naar weet-ik-veel-waar te gaan. Het interesseert me echt nooit ene zak. Het ene jaar gaat Pietje naar China en Jantje naar Ibiza, het andere jaar gaan weer andere mensen naar andere plekken en gaat Jantje nou juist weer naar China en Pietje naar Ibiza.

Fijn voor ze, maar interessante gespreksstof is het niet. En hoe het daar was, weet ik ook al: heeeeel leuk. ‘Ik heb je nog voorbij horen komen,' zeg ik meestal als ze weer terug zijn en ik weet zeker dat ik dan wel eens gelijk heb, want wat komen er toch teringveel vliegtuigen over mijn huis gevlogen. Als ik soms probeer er met mijn muziek bovenuit te komen, beginnen de buren te klagen, want we wonen hier namelijk in dichtbevolkt gebied!

En nog los van het feit dat er ieder moment zo'n ding naar beneden kan vallen, zoals ook in de Bijlmer is gebeurd en meer recentelijk een paar keer in Amerika, ben ik bang van die dingen omdat ze komende zomer de ziekte sars waarschijnlijk tot het aids van de 21e eeuw gaan maken. Want ondanks dat het misschien wat minder gaat met de luchtvaart en er een negatief reisadvies voor Hongkong en Guandong geldt, zullen de aardbewoners zich ook komende zomer weer massaal verplaatsen en zal het onbekende virus zich waarschijnlijk sneller verspreiden dan aids zich ooit heeft weten te verneuken.

Daarom roep ik u ook dringend op die wietzaadjes te planten of gewoon wat stekkies te halen bij een growshop, want er is nog geen remedie tegen sars en wie weet helpt het medicijn marihuana.