donderdag 10 april 2003

Internetsingle Enec en DC Lama: combinatie van Nederhop en literatuur

Vooruitlopend op het album dat Nederhopper Enec deze zomer zal uitbrengen, wordt het nummer De Alien met D.C. Lama als internetsingle uitgebracht. De Alien is een unieke crossover van Enec's raps en D.C. Lama's korte humoristische verhalen met beats van Gonzo. Het verhaal over een rappende alien is gratis te downloaden via deze link (snelste server) via Musician.nl en de hennepverbinding van hennepdesk.nl.

Enec

Enec (www.dwsp.nl)rapt sinds 1993 en startte 6 jaar geleden de band Dwaalspoor, waarmee hij o.a. te horen was op de Djax-verzamelaar De Posse deel 5. Ook was hij te zien in een documentaire van de VPRO en was hij regelmatig te beluisteren op 3FM, Kink FM en diverse minder bekende radiostations. Na 6 jaar intensief toeren met meer dan 250 optredens (o.a. in Tivoli, Nighttown, Doornroosje en diverse theaters) vond hij het tijd om solo verder te gaan. Deze zomer verschijnt zijn solo-album met beats van Gonzo en scratches van DJ Serum.

D.C. Lama

D.C. Lama schrijft sinds 1995 verhalen voor diverse undergroundbladen (o.a. EssensiE, Highlife en Zone 5300) en leest iedere donderdagochtend een column voor op 3FM in het programma van Giel Beelen. Zijn verhalen werden gebundeld in ‘Hasjstickie Drugs’ (30 korte verhalen met een voorwoord van Def P.), waarvan dit najaar de opvolger verschijnt. Lama treedt regelmatig op en vertelde tijdens het Lezersfeest in Rotterdam zijn verhalen onder muzikale begeleiding van The Beatbusters. Daarnaast tekent Lama cartoons voor o.a. de site van Theo van Gogh.

De Alien

Het idee voor een crossover van D.C. Lama’s verhalen en de hiphop van Enec ontstond tijdens Bulkboek’s Dag van de Literatuur, waar ze allebei een optreden verzorgden. Het resultaat moest echter geen "hiphop met wat gewauwel" of een "verhaal met wat gerap" worden, maar een evenwichtige mix van hiphop en literatuur (Lama spreekt overigens liever over Wieteratuur, wat ook de titel van zijn nieuwe bundel is). Na diverse probeersels is De Alien daar het geslaagde resultaat van. Het nummer is gratis te downloaden via http://fly.to/dclama.

Optredens

D.C. Lama en Enec treden met het nummer diverse keren gezamenlijk op. Op dinsdag 11 april zijn zij te zien in theater De Engelenbak te Amsterdam (aanvang 20.00 uur) en op vrijdag 18 april tijdens het Nederhopfestival ‘Ondergronds Verbond’ in De Hoeve in Hoofdorp. Een dag later zijn zij te zien in JC De Bakkerij in Castricum.

Rechtstreekse downloads

Het nummer is rechtstreeks te downloaden via http://www.musician.nl/mp3/Alien-%20DC%20Lama%20Enec.mp3 (snelste verbinding) en via http://213.51.190.12/download/DC%20Lama%20Enec%20-%20Alien.mp3 (met dank aan hennepdesk.nl)

Het nummer wordt ook via Kazaa verspreid.

***

Boekingen, interviews of meer informatie? dclama@hotmail.com
De rest doe je maar in het traagste gastenboek van Nederland.

***
De Alien is vanochtend gelanceerd bij 3FM. Ook op de sites Musician.nl, NLhiphop.nl, Fotolandcrew.nl en Cult Online wordt aandacht besteed aan de track. Het nummer is ook gedraaid op Kink FM. Nog op andere sites gezien? Laat het even weten voor de vermelding.... dclama@hotmail.com