dinsdag 18 februari 2003

Weer enkele inzendingen 'De Nieuwe Datum'

Ach, what the fuck: hierbij nog wat inzendingen voor 'De Nieuwe Datum' (zie blog post van donderdag 13 februari). Dan ziet u tenminste dat u met uw inzending nog best kans maakt op een prijs.


Van: Erik Nannen
Aan: denieuwedatum@hotmail.com
Datum: Mon, 17 Feb 2003 21:45:37 +0100


Mijn scenario gaat uit van de fusie van het fenomeen bolletjes slikker en de zelfmoord bommen legger.
Een bom aan boord van een vliegtuig plaatsen is de laatste jaren steeds lastiger gemaakt, wellicht zo goed als onmogelijk geworden.
Een modale bolletjes slikker kan ruim 1 kg heroine meenemen, vervang dit door semtex of een andere high explosive, slik de ontsteker met een tijdmechanisme ook in, en hoog boven de atlantiche oceaan wordt allah's wil onherroepelijk voltrokken.
Weer 400 of zo onschuldige slachtoffers.
De aanwezige scanners worden niet gebruikt voor vluchten die op Schiphol of Heathrow starten, hetgeen de kans op ontdekking gering maakt.
Timing: half maart- zeg maar 21maart.
Erik

Van: Wunnik, Guy van
Aan: denieuwedatum@hotmail.com
Datum: Fri, 14 Feb 2003 12:24:14 +0100

Ik zeg een gifgasaanval (menselijke slachtoffers) gepaard met bommen (materiële schade) op het financiële centrum van Londen Datum zou Queens-day kunnen zijn, anders iets rond eind april (als het concreet moet 28 april) Aantal slachtoffers ongeveer 1000

Van: "_[M]_"
Aan: denieuwedatum@hotmail.com
Datum: Fri, 14 Feb 2003 10:35:46 +0100


Beste Lama,
Ik weet dat je vroeg om geen draaiboek te maken en het kort te houden. Ik hou niet zo van regels en daar moet ik het gevolg van dragen. Mocht ik je verhalenbundel mislopen zou dat spijtig zijn, ik blijf je wel te gek vinden en hoop dan maar dat er nog veel collums komen in essensie en bij Giel.
Dit visioen kon ik alleszins niet korter verwoorden.
greetz,
_[M]_

Zo, de oorlog is dan voorbij.
Hij zat er snel op, zo'n 3000 bommen en raketten, de grondtroepen en dan nog een aantal verdwaalde hoogtechnologische bommen. Waarschijnlijk gebouwd onder NASA efficiëntie, sneller, goedkoper, beter die in de jaren 90 z’n nut bewees in de Mars escapades. ‘Die verdwaalde bommen hebben geen mensen geraakt’, zal Bush naderhand verklaren, ‘Alleen schurken’, en dat is zoals we allemaal weten niet erg.
De eerste maanden krijgen we te maken met woedende mensen in bijna de hele Arabische wereld. In vele Westerse landen lopen betogingen af op rellen die hardhandig worden uiteengedreven. De moslims zijn niet kwaad, de moslims zijn woedend. Ze zijn kwaad voor die olie die nu in Amerikaanse handen is gevallen, ze zijn kwaad omdat ze wisten dat ze als shit werden behandeld door hun leider, maar ze zijn woedend dat ze nu als shit worden behandeld door Bullshit.
Na deze maanden van acties en reacties wordt het kalmer. Het is weer rustig op straat en het leven herneemt weer de oude sleur. De oorlog lijkt vergeten en het gaat weer iets beter met de economie. Er is weer volop vertrouwen in de dollar want er is nu geen nijpend olietekort meer in Amerika. Het enige dat voor een opmerkzaam persoon zou opvallen, is het feit dat steeds meer moslims met télégeleide vliegtuigjes spelen. De FBI, dat de fouten uit het verleden nog steeds moet goedmaken, heeft dit ook opgemerkt. Er worden testen gedaan met zo’n vliegtuigjes, vol met springstof om de schade die ze kunnen veroorzaken te bepalen. Ook worden mogelijk doelwitten gelokaliseerd en zijn verscherpte maatregelen van kracht. Iedereen wordt ingeënt tegen de pokken, hierdoor sterven 487 mensen.
Ook zo gaan er enkele maanden voorbij. Als je dan denkt dat is al lang vergeten en vergeven, dan zou je wel eens ongelijk kunnen hebben. In vele zuiderse landen kent m’n ‘bloedwraak‘, dit gaat generaties voort, wat zijn dan nog enkele maanden.
Dus, zo gaan er nog enkele maanden voorbij.
Volgens een enquete onder de niet moslim bevolking in de VS zal 81% van de personen boven de 20 jaar nog regelmatig naar de hemel kijken om naar verdachte vliegtuigjes te speuren.
Op een dag (als je stoned bent ontgaat je het belang van een datum wel es) vallen er in de VS 2.468.157 doden en nog een onbekend aantal personen die op sterven na dood zijn, in Groot-Brittannië sterven bij benadering 816.731 doden. Deze twee landen worden het hardst getroffen, doordat vooral die 2 landen met die bijna vergeten oorlog begonnen zijn, zullen velen zeggen. In de rest van de Westerse wereld sterven er nog eens een paar honderd duizend mensen. Iedereen staat voor een raadsel. De FBI die al lang niets anders meer doet dan testen uit te voeren met vliegtuigjes valt uit de lucht. Dit had niemand zijn aankomen en toch zaten ze er met hun neus bovenop.
De meeste moslims die in de VS of elders in de Westerse maatschappij hun brood verdienen, doen daarvoor jobs die niet zo geliefd zijn, schoonmaker bijvoorbeeld. Zij zouden een belangrijke rol gaan spelen. Het plan was deze keer een massa aanval. In de moskee werd verteld dat er bij de plaatselijke electrozaak télégeleide vliegtuigjes werden verkocht. Zo werden bepaalde personen verzocht dit aan te schaffen, en door hun luisterend oor in de moskee wist ook de FBI van de vliegtuigjes. Deze bepaalde personen werkten in luxe kantoorgebouwen en hadden als schoonmaker veel toegangsbevoegdheid. Op die éne dag gingen deze personen weer als normaal aan het werk, maar in de plaats van hun schoonmaak product hadden ze nitromethaan, dat als telegeleide vliegtuigbrandstof vrij verkocht wordt, in hun bus. Eens aan de airco ruimte gekomen zetten ze de bus neer, draaiden er met ingehouden adem de dop af en verlieten het gebouw. Rond een uur of 9 was iedereen op kantoor al druk aan het werk en de zon scheen lekker op de ramen. De temperatuur steeg en de airco blies op volle kracht de, in de airco kamer, gekoelde lucht alle verdiepingen in. 2 minuten later kregen de eerste mensen braaknijgingen nog geen 20 seconden later waren ze dood. De longen helemaal weggebrand zal later blijken.
En toen was ik weer nuchter.