donderdag 20 februari 2003

Verzin een creatieve terreurdaad en win! (Deel 2)
Het Ochtendgal van D.C. Lama van 20 februari 2003 (iedere donderdagochtend rond 5.30 uur in het programma van Giel Beelen op 3FM)

In Zuid-Korea heeft een man brandende vloeistof in een volle metrotrein gegooid en daarbij zijn minstens 124 mensen om het leven gekomen. Als hij dat concept had aangemeld bij de prijsvraag ‘Verzin een creatieve terreurdaad en win!' dan had hij waarschijnlijk nu al mijn verhalenbundel ‘Hasjstickie Drugs' ontvangen, want dat is de geweldige prijs die je kunt winnen als je voorspelt wat voor aanslagen er allemaal komen. Probeer ze echter zo creatief mogelijk te maken: Met het spuiten van peperspray in een Amerikaanse nachtclub heb je namelijk al snel 21 doden en meer dan 50 gewonden.

U weet het: we doen het allemaal voor onze demissionaire leider Balkenende, die ons opriep alert te zijn voor aanslagen. Ondertussen helpt hij dan lekker verder mee aan een oorlog, waar de meerderheid van de Nederland tegen is.

Desondanks is de bevolking niet te beroerd om mee te denken: de afgelopen week werden al behoorlijk wat voorspellingen opgestuurd naar denieuwedatum@hotmail.com, waarbij vooral gifgasaanvallen, series bomaanslagen en de inzet van kernwapens populair waren. Ook meerdere malen genoemd: het opblazen van de Delta Werken, al was het maar om de kroonprins eens daadwerkelijk iets aan watermanagement te zien doen.

Prijswinnaars zijn het niet, dus als deze mensen mijn bundel willen hebben, moeten ze ‘m maar gewoon bestellen via www.rampgear.nl.

Rene Vanes, alias DJ Kippesnee, vermoedt dat er een statement zal worden gemaakt in het Engelse Greenwich. De medewerkers die daar op de 0-meridiaan de tijd bepalen, zullen volgens hem allemaal worden gegijzeld, waarna de Westerse tijdseenheid niet langer zal gelden.

Een waarschuwing die ik voor de zekerheid ook maar even noem, is er één van Kees Bond, een naam die ik in dit soort kwesties serieus neem. Hij vermoedt dat er tijdens carnaval radio- actieve stof aan het bier zal worden toegevoegd, doordat leden van Al Queda zijn geïnfiltreerd in de brouwerijen. Als zijn voorspelling uitkomt, zal waarschijnlijk niemand het meteen merken, omdat languit op de grond liggen aan het eind van carnaval redelijk normaal is. Maar als al die verklede mensen na ruim een week nog steeds levenloos op de grond liggen, is het duidelijk dat we Brabant en Limburg in de oorlog hebben verloren.

Zelf zat ik te denken aan een aanslag met Space Shuttle's. Men weet nog steeds niet hoe de Columbia is verongelukt, maar het is natuurlijk niet echt een stijlbreuk met 11 september om het commando over te nemen. De eerste keer is mislukt, maar als je wat beter mikt is een straal brokstukken over de East of West-Coast best te doen.

Wie de winnaars zijn hoor je volgende week in de uitzending, want je kunt namelijk nog tot woensdag inzendingen mailen naar denieuwedatum@hotmail.com.

En er is ook een speciale prijs voor het meest moraliserende mailtje. De beste kanshebber daarvoor tot nu toe is de Miep van VVV Noord-Beveland. Ze schrijft:

‘Zijn jullie helemaal gek geworden, een prijsvraag koppelen aan terreur en moord??? Bij elke aanslag of oorlog vallen er doden, alsof dit nog niet erg genoeg is zetten jullie dit leed om in volksvermaak..... denk daar maar eens over na als jullie 's avonds in bed liggen...'

Het is jammer dat de inzender niet wat vaker naar dit programma voor nachtdieren luistert, want dan had ze kunnen weten dat ze helemaal fout zit. In de avonds lig ik nooit op bed en nadenken is een onderdeel van mijn dagelijks leven.


Nog meer inzendingen:

Van: "kees bond"
Aan: denieuwedatum@hotmail.com
Datum: Thu, 13 Feb 2003 19:26:11 +0100

De nieuwe datum in de nederlandse geschiedenis zal zijn 28 februari.
En wel omdat, op die dag het hele land carneval zal vieren en zich letterlijk dood zullen drinken. Want het al quada netwerk heeft zich weten te infiltreren in de nederlandse bierbrouwerijen. Zij zullen een radioactieve giftige stof aan het bier toevoegen. Waardoor half nederland en heel brabant zich dood zal drinken de gevolgen zullen enorm zijn!!.

Ik hoop dat het iets is groeten,

Kees Bond.

Van: rene@alfabeeld.com
Aan: denieuwedatum@hotmail.com
Datum: Fri, 14 Feb 2003 09:29:58 +0100

Hee Lama,

Vanes alias de Kippesnee hier. De hele wereld zal getroffen worden met een
statement. Uiteindelijke zullen de medewerkers die de tijd bepalen in het
Engelse Greenwich op de 0-meridiaan allemaal worden gegijzeld en zal de
Westerse tijdeenheid niet langer meer gelden. Let maar op! En dat zal pas
echt de nieuwe datum opleveren.

Gegroet,

René

Van: "Levi Karenina"
Aan: denieuwedatum@hotmail.com
Datum: Tue, 18 Feb 2003 13:24:47 +0100

Om de economie weer een knauw te geven zou ik zeggen gaan ze zich richten op de London Stock Exchange dat zo prachtig gelegen is naast The Bank of England, als je bom groot genoeg is, en daar twijfel ik geen moment aan, pak je dus twee vliegen in één klap. En vlak hiernaast ligt dan weer de ingang van het Bank Underground Station, en als ze ook dit keer toch weer veel slachtoffers willen dan is het metrostelsel in het verleden natuurlijk een goeie manier gebleken. Overigens ben ik wel in de overtuiging dat ze dan meerdere ( of alle) grote metrostations tegelijk "dichtspuiten". Op deze manier hoeven ze dus maar één hotelkamer te huren, en dat drukt toch lekker de kosten.

Geschatte datum: 20 januari 2004
Aantal slachtoffers: Bom - twee tot driehonderd
Gas - 1750 tot 2000

Levi

Van: Frank Peels
Aan: denieuwedatum@hotmail.com
Datum: Tue, 18 Feb 2003 01:53:04 +0100

datum: 14 augustus
dus dat is helaas buiten de prijsuitreiking
volgende keer beter

groeten
frank