zaterdag 19 oktober 2002

Reacties

Mijn onvolprezen webmaster Chris heeft een reactiemogelijkheid op deze weblog gezet. Alsof ik iemand anders het laatste woord zou willen geven. Er is op deze site al een gastenboek en aangezien daar binnenkort waarschijnlijk de honderdste reactie op wordt gezet, was ik eigenlijk van mening dat het volk al meer dan genoeg heeft gesproken.

Van de eerste reactie via deze nieuwe mogelijkheid snap ik namelijk al helemaal niets. 'Hé D.C, de link werkt nu wel via een betaalnummer, maar via de gebruikelijke wegen nog niet of soms. We werken aan de weg.' staat er plotseling op mijn site. Het zal wel. De redactie -zijnde moi zelf- neemt in ieder geval geen enkel verantwoordelijkheid voor door internetnerds aangeleverde teksten. Dan zou ik ze namelijk moeten begrijpen.

In ieder geval stond het onder het stuk waarin werd verwezen naar de radiocolumn van afgelopen donderdag, maar de tekst daarvan is ook hieronder te lezen.

Val kabinet
3FM Radiocolumn van D.C. Lama d.d. donderdag 17 oktober, 5.30 uur

Het kabinet is gevallen, de rechtste rakkers hebben de strijd verloren van hun eigen ego's. En als er straks verkiezingen zijn geweest, kunnen de ministers en staatssecretarissen zich weer opmaken voor een riante wachtgeldregeling. Sinds de affaire Belhout, de LPF-vrouw die 3,5 seconde staatssecretaris was en nog steeds haar uitkering ontvangt, wordt er gewerkt aan een versobering van deze regeling, maar hij geldt nog steeds. Het is terecht dat Jan Marijnissen hier gisteren direct vragen over stelde, maar Balkenende wilde daar geen antwoord op geven. Die Bentleypooier ziet van zijn wachtgeld af, maar die heb ik al genoeg gesponsord met het kopen van veel te dure cd'tjes.

Niet alleen staatssecretarissen en ministers ontvangen zo'n wachtgeldregeling, ook ex- Kamerleden komen daarvoor in aanmerking. En als er straks verkiezingen worden gehouden, zo blijkt uit een peiling, keren er nog maar 3 LPF'ers terug. Dat zijn 23 LPF'ers, die 80 procent van hun salaris ontvangen. En 80 procent van 6.535 Euro is 5.148 Euro.

And for what? In debatten heb ik de LPF-fractie nooit gehoord. Als ze wat zeiden, was het meestal aantoonbare onzin. Zo wilde Wijnschenk het kwartje van Kok niet één, maar zelfs twee keer teruggeven. Waarschijnlijk dacht ‘ie dat zoiets kon als je het omrekende naar de Euro.

Echt veel kamerdebatten hebben ze sowieso niet meegemaakt, want direct na de installatie hadden ze zomerreces. Waarom het land twee maanden onbestuurd wordt is mij sowieso een raadsel, maar ik ken leraren die om die reden overwegen het onderwijs te verlaten en in de politiek te gaan.

Maar de LPF-fractie bestuurde niet eens: het hield zich bezig met ego's, iets waar domme mensen hun bestaansrecht aan ontlenen. En aangezien de VVD sowieso van plan was de LPF door middel van regeringsverantwoordelijkheid de das om te doen, kon Zalm met dat argument al na een paar maanden gemakkelijk het kabinet opblazen. Nieuwe verkiezingen, nieuwe grote VVD-fractie. Het was al tijdens de formatie duidelijk, dat Zalm de LPF'ers zo snel mogelijk de Kamer uit wilde werken.. En dat is hem gelukt! De VVD zal wel snel met nieuwe bezuinigingsmaatregelen komen, want de werkeloosheidvooruitzichten zijn gisteren behoorlijk gestegen.

Alleen de LPF-fractie kost dus 23 maal 5.148 Euro per maand. Dat is 118.404 Euro per 30 of 31 dagen. En als ze twee jaar lang geen ander werk vinden, kost ons dat ruim 2,8 miljoen.

En daar mag je best van uit gaan, want welk bedrijf neemt nou zo'n stelletje klojo's aan?