zaterdag 5 oktober 2002

Ontmaagding

'De site van D.C. Lama!', zo gonste het enkele jaren geleden door Nederland. Via een uiterst eenvoudig programma van Tripod, wat ik toch pas na enkele weken begreep, had ik wat verhalen en cartoons online gezet. Niet lang daarna begon -wat men nu noemt- de Internethype; mensen zochten massaal aansluiting op het net om maar niets van mijn hand te hoeven missen en de verbindingen werden zelfs steeds sneller in de hoop dat mijn site dan eerder ge-update zou zijn.

Helaas. Tripod had in de vaart der volkeren wat aan het programma veranderd, ik snapte er geen zak meer van en had ook totaal geen zin om dit alles te leren. Alleen de pop-ups die door de fly.to/dclama-verwijzing telkens weer lekker irritant door je beeld sprongen waren nog wel eens anders en dat werden er ook iedere maand meer. Chris Kok wierp zich op als webmaster en een site met een compleet andere (en betere) lay-out werd op www.dclama.com gezet. Deze zogenaamde "rode site" was inhoudelijk echter nagenoeg hetzelfde, net als de "witte site" die enkele maanden later verscheen, omdat het updaten maar niet wilde vlotten. Internet stortte in elkaar en een recessie deed zijn intrede.

Maar dat lijkt nu voorbij. Dankzij de Lamalog kan ik sinds lange tijd weer zelf updaten wanneer ik wil, zij het alleen in deze log en alleen met woorden. De andere updates verlopen via de site van Theo van Gogh, waar je direct bij mijn wekelijkse cartoon kunt komen door op deze site op "actuele cartoon" te klikken. Dit alles dankzij Chris, die mij deze eenvoudige kennis welhaast fonetisch heeft uitgelegd. En als ik straks op het juiste knopje klik, zal deze tekst daadwerkelijk op het Internet verschijnen. De toekomst van het world wide web ligt weer open. De site van D.C. Lama is weer eens vernieuwd!